Autonieuws

In detail: de nieuwe Toyota Verso (+ prijzen)

Nog voor deze zomer staat de fonkelnieuwe Verso bij de dealer. Toyota’s nieuwe midi-MPV overtreft z’n voorganger op alle fronten. Hij is ruimer, praktischer en krachtiger. Voor net geen 25 mille is de voordeligste versie straks te bestellen.

Volgens Toyota is de nieuwe Verso een compromisloze keuze voor klanten die op zoek zijn naar een auto die de flexibiliteit en de praktische bruikbaarheid van een MPV combineert met de stijl en het comfort van een stationwagon. De nieuwe Toyota Verso is vergeleken met zijn voorganger 7 cm langer en 2 cm breder. In totaliteit meet de auto 4,44 meter in lengte en 1,79 meter in de breedte. De hoogte is met 1,62 meter gelijk gebleven. De koper kan kiezen tussen een vijfzits- of een zevenpersoonsuitvoering. Het design is volledig nieuw en geen enkel plaatwerkdeel komt dan ook overeen met z’n voorganger. Duidelijk is te zien dat de tekenaars met een vette knipoog hebben gekeken naar zijn familieleden de Auris en de Avensis. Bovendien is er een breed scala aan nieuwe 16 en 17 inch wielen die goed moeten matchen met de tien mogelijke carrosseriekleuren, waaronder vijf nieuwe: Ultra Silver, Barcelona Red, Polar Blue, Titanium Blue en Dark Purple. In een geheel vernieuwd interieur zorgt het verbeterde Toyota Easy Flat-7 systeem voor meer ruimte, meer comfort, meer flexibiliteit en een toegenomen gebruiksgemak. Daarbij is speciale aandacht geschonken aan de leefruimte op de tweede en/of derde zitrij.

Opbergruimte
Zoals het een echte MPV betaamt, biedt de nieuwe Verso een grote hoeveelheid bergruimte in het interieur. Dat zijn onder meer een tweedelig dashboardkastje met een gekoeld deel waarin een 1.5 liter fles past, en een deel waarin boeken en kaarten een plek kunnen vinden. De deurvakken zijn ruim bemeten en onder de stoel van de bijrijder zit een schuiflade. In de middenconsole is ook ruimte gecreëerd, evenals in het dak. Afhankelijk van de uitvoering geeft een panoramadak een versterkt gevoel van binnenruimte.

Easy Flat-7-stoelsysteem
Het Toyota Easy Flat-7-systeem kent 32 verschillende opstellingen en is één van de meest praktische en flexibele stoelsystemen die er zijn. De tweede en derde zitrij hebben individuele stoelen die eenvoudiger en over een grotere afstand te verstellen zijn (195 mm). Dankzij nieuw ontworpen hoofdsteunen is het niet meer nodig deze te verwijderen om de zitrijen neer te klappen. Bovendien leveren ze meer bewegingsvrijheid en comfort. Staan alle leuningen rechtop dan is er 178 liter voor handen, een winst van 63 liter ten opzichte van z’n voorganger.

Benzinemotoren en prijzen
De gehele Verso-reeks is uitgerust met Toyota Optimal Drive-technologie. Dat levert volgens het merk een vermogenswinst van 20 procent ten opzichte van z’n voorganger op. Dit terwijl de CO2-uitstoot tot 12 procent is afgenomen. Het motorgamma bestaat uit vijf motoren: twee benzine- en drie dieselmotoren. Als instapper is er de 132 pk sterke 1.6 VVT-i en die staat vanaf € 24.990,- in de prijslijsten. Deze verbruikt gemiddeld 6,7 l/ 100 km en de CO2-uitstoot ligt op 158 g/km. De krachtigste benzine, de 1.8 VVT-i met 147 pk en 180 Nm, is straks leverbaar voor een minimaal bedrag van € 27.930,-. Standaard is deze motor gekoppeld aan een 6-bak en dan bedraagt het verbruik 6,9 l/100 km, terwijl in combinatie met de nieuwe Multidrive CVT-automaat minimaal 7,0 liter benzine per honderd kilometer nodig is.

Diesels en prijzen
Dieselen kan de 126 pk sterke 2.0 liter D-4D-F. Het koppel bedraagt 310 Nm. Op de prijskaart van dit model staat € 29.970,- genoteerd. De opvolgende twee diesels hebben een inhoud van 2.2 liter en zijn beschikbaar met een vermogen van 150 pk of 177 pk. Deze D-CAT diesels staan voor respectievelijk € 37.940,- en € 36.540,- in de boeken. De 150 pk sterke variant dankt zijn hogere vanafprijs aan de standaard gekoppelde automaat, terwijl de 340 Nm van de krachtigste diesel via een handbak naar de wielen wordt overgebracht. De 7-zits Verso´s zijn in alle gevallen € 1.000,- duurder dan de 5-zits uitvoeringen.

Uitvoeringen
Vanaf de marktintroductie kan de Verso geleverd worden in de uitvoeringen Comfort, Aspiration, Dynamic, Panoramic en Executive Business. Alle uitvoeringen zijn voorzien van Toyota’s flexibele Easy Flat-7-stoelsysteem, zeven airbags (inclusief curtain airbags voor de derde zitrij), actieve hoofdsteunen voorin, Vehicle Stability Control (VSC+) en Hill Start Assist Control (HAC), LED-achterlichten en een radio/CD/MP3-speler met 4 speakers.

Gerelateerde artikelen

Toyota Verso is eerste met BMW-blok

Autonieuws
Toyota Verso is eerste met BMW-blok
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek

Autonieuws
Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.