Autonieuws

Elektrisch Ruf ‘Greenster’ geëvolueerd

In navolging van de eRuf presenteert de bekende Duitse Porsche-specialist de Ruf ‘Greenster’. De volledig op elektriciteit rijdende sportwagen is in samenwerking met Siemens tot stand gekomen en met een nadrukkelijke knipoog naar de 911 Targa van weleer gemodelleerd.

Een half jaar geleden meette Ruf Automobile GmbH zich een nieuw imago aan door, naast het bouwen supersnelle Porsche’s, ook milieubewuste - en dus schone - bolides te realiseren. De in samenwerking met Californische Calmotorse ontwikkelde eRuf was hiervan het eerste bewijs. Voor het realiseren van deze productierijpe Ruf ‘Greenster’ heeft de Duitse tuner de handen ineengeslagen met Siemens. Volgend jaar kunnen we deze ultraschone Porsche al verwachten. Hetzij in een beperkte oplage.

Oplaadtijd van 1 uur
De Ruf ‘Greenster’ is een doorontwikkeling van de eRuf en maakt in tegenstelling tot zijn voorganger gebruik van een ‘dubbele motor’. Deze toegevoegde elektrische krachtbron is door Siemens Corporate Technology ontwikkeld en wordt eDrive genoemd. Het resultaat is nog steeds een respectvol vermogen van 270 kW en een torenhoog koppel van 950 Nm. Hiermee moet de auto in staat zijn binnen vijf seconden naar de 100 km/h te accelereren. Op dit gebied dus geen vooruitgang. Wel wat betreft de duur van de oplaadtijd. Moest de eRuf nog minimaal tien uur aan de stroom om weer volledig opgeladen te worden; de ‘Greenster’ heeft minder dan 60 minuten nodig (aangesloten op een 400 Volt unit).

Gerelateerde artikelen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.