Autonieuws

Wiesmann onthult compleet nieuwe Roadster MF4

Bij Wiesmann is een compleet nieuw model geboren; de Roadster MF4. De 8-cilinder open sportauto wordt naast de Roadster MF3 geleverd en is de tweede cabrio in het gamma van Wiesmann. De West-Duitse autobouwer zet met de Roadster MF4 wederom een unieke auto op de markt.

Wiesmann, de autofabrikant uit het West-Duitse Dülmen, bouwt unieke auto´s. Zoals Spyker dat in Nederland doet, TVR in Engeland en PGO in Frankrijk. Stuk voor stuk unieke fabrikanten met een geheel eigen visie. Aan dit unieke portfolio voegt Wiesmann een nieuwe telg toe; de Roadster MF4.

Nieuw model
De Roadster MF4 is volgens Wiesmann een compleet nieuw model. De auto wordt in ruim 350 uur compleet met de hand gebouwd waarbij uiteraard alleen de beste materialen worden gebruikt. En dat is terug te zien in het geheel. De unieke styling is één, maar de afwerking is minstens zo belangrijk. Herkenbaar is een Wiesmann altijd. De opvallende koplampunits, de kenmerkende grille en de typerende golvende vormen van de bodypanelen doen geen enkele twijfel rijzen over de afkomst van deze sportauto. Vooral wie niet zo goed bekend is met het merk zal de verschillende varianten niet van elkaar kunnen onderscheiden.

V8
Het motorische geweld wordt in de Roadster MF4 verzorgd door een V8. In de ´gewone´ MF4 is dat een 4.8 liter metend exemplaar die een vermogen van 367 pk (bij 6.300 tpm) en een koppel van 490 Nm (bij 3.400 tpm) op de weg weet over te brengen. De motor is standaard gekoppeld aan een handbak, maar optioneel leverbaar met een automaat. Dat sportiviteit hoog in het vaandel staat blijkt wel uit de 0-100 km/h sprint in 4,6 seconden en de topsnelheid van 290 km/h. Wie daar echter geen genoegen mee neemt kan kiezen voor de MF4-S. In dat geval is er een 4.0 liter V8 met een vermogen van 420 pk (bij 8.300 tpm) en een koppel van 400 Nm (bij 3.900 tpm) gemonteerd. En dat resulteert in een 0-100 km/h sprint in 4,4 seconden en een topsnelheid van ruim 300 km/h. Ook in dit geval is er de keuze uit een handbak of een automaat. Over de kwaliteit van de krachtbron hoeft niemand zich zorgen te maken, deze betrekt Wiesmann namelijk van BMW.

Gerelateerde artikelen

Wiesmann’s gekko ‘plakt’ 20 jaar

Autonieuws
Wiesmann’s gekko ‘plakt’ 20 jaar
> Artikel lezen

Teaser: Wiesmann Roadster MF4 in Genève

Autonieuws
Teaser: Wiesmann Roadster MF4 in Genève
> Artikel lezen

Harttransplantatie voor Wiesmann MF4 en MF5

Autonieuws
Harttransplantatie voor Wiesmann MF4 en MF5
> Artikel lezen

Kleurrijk afscheid van Wiesmann MF3

Autonieuws
Kleurrijk afscheid van Wiesmann MF3
> Artikel lezen

Herboren Wiesmann hertrouwt met BMW M

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.