Autonieuws

Brabus Fortwo Electric Drive: Exclusive schoonheid

Mercedes-Benz presenteert de tweede generatie van de Smart ForTwo Electric Drive. Brabus zorgde voor het exclusieve sausje. In tegenstelling tot de eerste generatie geniet deze lichting van moderne lithium-ion batterijen die betere prestaties leveren. Om de werking ervan in de praktijk uit te testen worden de eerste productie-exemplaren ingezet op de stadswegen van grote Europese en Amerikaanse steden.

De eerste generatie van de Smart ForTwo Electric Drive werd voorgesteld in 2006. Een jaar later werden de geheel emissievrij Smart’s met sodium/nickel-chloride batterijenpakket als praktijkproef ingezet in het stadsverkeer van Londen. Nu, twee jaar later, zijn de elektrische mogelijkheden in auto’s verder ontwikkeld en zijn het moderne lithium-ion accu’s die veelal gebruikt worden voor emissievrij doeleinden. Deze presteren niet alleen beter, maar hebben tevens een langere levensduur, zijn sneller opgeladen en bevatten een grotere energiecapaciteit voor een hogere actieradius. De tweede generatie Smart ForTwo Electric Drive profiteert ook van deze techniek.

Praktijktesten in grote steden
Eind 2009 gaat deze nieuwe lichting van de ForTwo Electric Drive met lithuim-ion batterijen als aandrijfunit in productie. In een beperkte oplage helaas, want moederbedrijf Mercedes-Benz wil de techniek in de ForTwo eerst in de parktijk uittesten voordat deze in massaproductie gaat. Bovendien zouden nieuwe zaken aan het licht kunnen komen waardoor de elektrische unit geoptimaliseerd kan worden. Grote Europese steden als Berlijn, Londen, Parijs, Rome, Milaan en Piza en verschillende Amerikaanse steden worden aangedaan als testparcours.

Brabus-sausje
Om de uniekheid van de ForTwo Electric Drive extra kracht bij te zetten heeft Mercedes de hulp ingeroepen van Brabus. Zij toverden de Electric Drive om tot een ware ‘groenling’. De Brabus ForTwo Electric Drive is gebaseerd op de ForTwo Cabrio en uitgevoerd in een matgroene carrosserietint en dito interieurkleur, afgewisseld met enkele witte delen op het dashboard, de deurpanelen en de zittingen. Ook het cabriodak is in het wit gestoken. Zoals het Brabus betaamd staat de afwerking op zeer hoog niveau en zijn er materialen gebruikt die het prijskaartje van de ForTwo flink hebben doen rijzen. ‘Monoblock VII wielen sieren de auto en de sportvering zorgt voor betere rij-eigenschappen. Omdat een elektrische motorunit nagenoeg geen geluid produceert wordt de ForTwo Electric Drive optioneel geleverd met een soundgenerator. Deze kan verschillende motorgeluiden voortbrengen en dat komt de rijbeleving en de veiligheid ten goede, aldus Brabus.

Gerelateerde artikelen

Smart presenteert drie elektrische modellen

Autonieuws
Smart presenteert drie elektrische modellen
> Artikel lezen

Smart ForTwo Cabrio maakt zich op voor de zomer

Spyshots
Smart ForTwo Cabrio
> Artikel lezen

Smart fortwo cabriolet: goedkoopste cabrio van NL

Autonieuws
Prijzen nieuwe Smart fortwo cabriolet
> Artikel lezen

Smart trekt kap af bij Fortwo Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Smart komt met verrassende actiemodellen Fortwo

Autonieuws
Smart komt met verrassende actiemodellen Fortwo
> Artikel lezen

Deens tintje: Smart fortwo BoConcept

Autonieuws
Deens tintje: Smart fortwo BoConcept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.