Autonieuws

Volledig elektrische Ford Tourneo in Genève

Op de Autosalon van Genève 2009 onthulde Ford een speciale Tourneo Connect. Het model is namelijk een volledig functionele BEV-conceptcar (Battery Electric Vehicle), een auto met accuaandrijving waarmee Ford laat zien ambitieus te zijn met het invoeren van elektrische auto´s in Europa.

De volledig elektrische aandrijving van de Tourneo Connect BEV-conceptcar is ontwikkeld in samenwerking met Smith Electric Vehicles, de Europese marktleider op het gebied van het inbouwen van elektrische aandrijvingen in bedrijfsauto´s. Sinds 1920 heeft Smith al tienduizenden auto´s voorzien van een elektrische aandrijving met accu´s. In bepaalde Europese markten, waaronder Nederland, levert Smith al accu-aangedreven uitvoeringen van de middelgrote Ford Transit aan fleet owners. Later dit jaar verschijnt er een accu-aangedreven versie van de kleinere Ford Transit Connect. Deze technologie is nu aangepast voor de Tourneo Connect BEV-conceptcar.

Vanaf 2010 in Amerika
"Aan de Tourneo Connect BEV-conceptcar zien we dat Ford door samenwerking met Tanfield zijn wereldwijde ambities voor elektrische auto´s ook in Europa begint waar te maken," zegt John Fleming, Chairman en CEO van Ford Europa. Hij liet eerder al weten dat er een elektrische bestelauto in de Verenigde Staten op de markt komt en bij voldoende belagnstelling wil Ford deze conceptcar ook in Europa invoeren.

Topsnelheid van 113 km/h
In de Tourneo Connect BEV-conceptcar is gekozen voor de nieuwste accutechnologie. Een 21 kWh sterke lithium-ion-fosfaataccu drijft een 50 kW sterke permanente magneetmotor aan; het koppel daarvan wordt via een transmissie met één versnelling overgebracht op de aandrijfassen. Met deze configuratie weet de Toureo Connect een actieradius van 160 km en een topsnelheid van 113 km/h te bereiken. Opladen kan gewoon via het lichtnet en na 6 tot 8 uur is een lege accu weer volledig opgeladen.

Gerelateerde artikelen

Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend

Autonieuws
Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend
> Artikel lezen

Ford onthult nieuwe Tourneo Connect

Autonieuws
Ford onthult nieuwe Tourneo Connect
> Artikel lezen

Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet

Autonieuws
Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.