Autonieuws

EU6-proof: Passat CC BlueTDI

Volkswagen is druk bezig zichzelf een groen imago aan te meten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de vele BlueMotion-modellen die het merk presenteert tijdens de beurs in Zwitserland. Een van die primeurs is de nieuwe Passat CC BlueTDI.

In navolging van de Passat BlueTDI is nu ook de Passat CC BlueTDI klaargestoomd voor de strenge EU6-emissienormen die pas van kracht zijn vanaf 2014. Onder de motorkap schuilt een 143 pk sterke 2.0 liter TDI waarbij de uitlaatgassen via een geavanceerd uitlaatsysteem hun weg naar buiten vinden. Dit systeem bevat het supplementair AdBlue en verminderd mede dankzij de Selective Catalytic Reduction-katalysator de NOx-uitstoot (stikstofdioxide). Tijdens het afvoerproces zet de SRC-katalysator de stikstofdioxide in de uitlaatgassen om in stikstof en water. Het gevolgd hiervan is dat de gassen aanzienlijk schoner de wereld in worden geblazen.

Actieradius van 1300+ km!
Schoner, maar ook zuiniger. Zo verbruikt de Passat CC BlueTDI gemiddeld 5,2 liter diesel per 100 km/h. Zodoende zou de auto theoretisch gezien maar liefst een afstand van 1.300 km op een volle tank kunnen afleggen. De CO2-uitstoot bedraagt 139 g/km. De 214 km/h snelle vierdeurscoupé is op korte termijn leverbaar bij de Volkswagen-dealer.

Gerelateerde artikelen

Reislustige gran turismo: Volkswagen Arteon

Autonieuws
> Artikel lezen

Op de pijnbank: Volkswagen C Coupé GTE

Spyshots
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
> Artikel lezen

Volkswagen Arteon is naam van nieuwe Passat CC

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen CC heeft z'n vorm te pakken

Spyshots
New Volkswagen CC
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.