Autonieuws

Bugatti viert feest met Bleu Centenaire

Precies honderd jaar geleden, in 1909 om precies te zijn, richtte Ettore Bugatti zijn bedrijf op in Molsheim, Frankrijk. Ter ere hiervan presenteert Bugatti in Genève de Bleu Centenaire, een nieuw model van de Veyron dat meedingt in de totale oplagetelling van de 300 te bouwen exemplaren. Z’n prijs bedraagt 1,35 miljoen euro. Uiteraard zonder belastingen.

Meteen bij de lancering van de Veyron in 2006 werd door Bugatti bekendgemaakt dat slechts 300 stuks ervan de fabriek in Molsheim zullen verlaten. Momenteel staat de teller op tweehonderd en in totaal hebben tot op heden 250 rijkaards een handtekening gezet in het orderboek. Een simpele rekensom leert dat er dus nog 50 Veyron’s de wereld in worden gestuurd. Na de Bugatti 16/4 Veyron, de Veyron Pagaso, Veyron Pur Sang, de Veyron Fbg par Hermès, de Veyron Sang Noir, volgt nu deze Bleu Centenaire. Het laatste woord betekent vertaald in het Nederlands ‘eeuwfeest’ en dat dekt meteen de lading. Het betreft dus geen geheel nieuw model zoals Bugatti ons eerder deed geloven. Dat geeft niet, want het nieuws wordt er niet minder bijzonder door.

Kenmerken
Technisch is de Bleu Centanaire exact gelijk aan de overige Veyron-edities. Wat uiterlijkheden betreft zijn er weer wat verschillen te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de blauwe lakkleur. Deze is overigens nog steeds in een two-tone kleur gespoten, alleen is dat op de foto´s niet zo goed te zien. Wie de Bleu Centenaire goed bestudeert merkt op dat de motorkap en het dak is uitgevoerd in een glanzend blauwe kleur en de rest van de panelen mat blauw zijn. De eerste laktint wordt ‘Sprintblue Gloss’ genoemd en de andere krijgt de naam ‘Sprintblue Matt’ mee. Verder is het nieuwe model te herkennen aan het nieuwe wieldesign, de aluminium spiegelkappen en motorcompartimentbehuizingen en de felrode remklauwen. Binnenin is het ‘Snowbeige’ leder wat de show steelt.

Gerelateerde artikelen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Zo legt Bugatti de Chiron-klant in de watten

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost

Autonieuws
Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost
> Artikel lezen

Bugatti Veyron nu als woodie

Lifestyle & design
Bugatti Veyron van hout
> Artikel lezen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.