Autonieuws

Gloednieuw: Renault (Grand) Scénic

De Renault Scénic is altijd een hele belangrijke auto in haar segment geweest en dat moet zo blijven, aldus de Fransen. Renault presenteert daarom de derde generatie van de MPV. En die is uiteraard weer geheel bij de tijd.

Net als de vorige versie van de Scénic is de nieuwe ook in drie versies leverbaar. Als Scénic met vijf zitplaatsen en als Grand Scénic met vijf of zeven zitplaatsen. De Grand Scénic is met zijn lengte van 4,56 meter 22 centimeter langer dan de gewone versie. In het interieur betekent dit ook extra ruimte voor de passagiers alsmede voor de bagage. Deze is voor beide versie met ruim tien procent gegroeid.

Overeenkomsten met Mégane overduidelijk
Het uiterlijk van de nieuwe Scénic geeft heel duidelijk de familiebanden met de Mégane aan. De centrale luchtinlaatopening met aan elke zijde een kleinere opening met afwerking in gesatineerd chroom lijkt bijna compleet gelijk aan die van de Mégane Coupé. Ook in het interieur een gelijke vorm als de nieuwe Mégane. De middenconsole herbergt de belangrijkste bedieningselementen (elektrische parkeerrem, snelheidsregelaar/-begrenzer) en een multimediazone (mp3-, usb- of iPod®-connectiviteit) en een 12V-aansluitpunt.
 
92 liter opbergvakken
Renault is erg trots op de hoeveelheid opbergruimte in de nieuwe Scénic. Zo beschikt de auto over 4 luiken onder de vloer, 2 laden onder de voorstoelen en 2 laden op de buitenste plaatsen achterin (uitgezonderd Grand Scénic 7 plaatsen). Verder heeft de MPV een verlicht en gekoeld dashboardkastje van meer dan 11 liter, een open bergruimte op de middenconsole voor kleine voorwerpen zoals een gsm en een middenconsole met dubbele schuiffunctie (van de console zelf en van de armsteun) en een opbergvolume van 9 liter in twee compartimenten: onder de armsteun voor kleine, breekbare voorwerpen, en in het hoofdvak voor grotere voorwerpen (zoals een 1,5-l fles). Een totaal van 92 liter aan opbergmogelijkheden zorgt ervoor dat je nooit ruimte te kort hebt.

Geïntegreerd TomTom navigatiesysteem
Om de gebruikers van de laatste technieken te voorzien biedt Renault de mogelijkheid de Scénic uit te rusten met een parkeerhulpsysteem met geluids- en visuele signalen en achteruitrijcamera. Verder omvat de optielijst het door TomTom ontwikkelde Carminat TomTom navigatiesysteem, een geavanceerd "3D Sound by Arkamys®" audiosysteem met ruimtelijke weergave van het geluid en een multimediamodule "Plug & Music. Deze module omvat een USB- en iPod ingang voor het audiosysteem.

Negen motorenvariaties
Ook onderhuids vinden we veel overeenkomsten met de Mégane. Zo is het onderstel identiek en komen de motoren gedeeltelijk overeen. De Scénic zal leverbaar worden met drie benzinemotoren, waarvan de basismotor een 110 pk sterke 1.6 liter motor is. Een stapje hoger vinden we de 1.4 TCe motor met 130 pk en als voorlopige topmodel een 2.0 liter motor met 140 pk die gekoppeld is aan een CVT-transmissie. Bij de diesels is er keuze uit zes varianten. Drie versies van de 1.5 dCI met: 86 pk (alleen Scénic), 106 en 110 pk, de nieuwe 1.9 dCi met 130 pk en twee varianten van de 2.0 dCi. Een 150 pk sterke variant die gekoppeld is aan een automaat en een handgeschakelde 160 pk sterke versie.

Gerelateerde artikelen

Prijzen Renault Scénic Xmod bekend gemaakt

Autonieuws
Prijzen Renault Scénic Xmod bekend gemaakt
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Grand(eur): de nieuwe Renault Grand Scénic

Autonieuws
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
> Artikel lezen

Hoofdrol voor Renault Scénic Série Limitée R-Cinéma

Autonieuws
Hoofdrol voor Renault Scénic Série Limitée R-Cinéma
> Artikel lezen

Instappen in Renault Scenic goedkoper

Autonieuws
Instappen in Renault Scenic goedkoper
> Artikel lezen

Renault brengt Limited-lijn op de markt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.