Autonieuws

Volkswagen Polo Bluemotion: 87 g/km!

Volkswagen heeft de gloednieuwe Polo nog maar net onthuld of vraagt al weer aandacht voor een studiemodel op basis van deze Polo. Het gaat hier om een energiezuinige versie onder het Bluemotion label.

Volkswagen blaast gelijk hoog van de toren; dit is de meest brandstofefficiënte vijfzitter ter wereld. Geen loze woorden van de Duitse fabrikant, want de Polo Bluemotion heeft een verbruik van 3.3 liter per 100 km. De uitstoot van het model is met 87 gram per kilometer eveneens bijzonder laag te noemen. Deze waardes zijn mogelijk door de gloednieuwe 75 pk sterke 1.2 liter TDI dieselmotor te koppelen aan energiebesparende maatregelen.

Aërodynamische wijzigingen
Geen hybride toepassingen voor de Bluemotion, maar wel een verbeterde aërodynamica. Zo is de gehele body met 10 mm verlaagd en zijn er wijzigingen aan carrosserieonderdelen. De grille is bijvoorbeeld licht gewijzigd en ook onder de auto zijn diverse zaken veranderd. In combinatie met lage rolweerstandbanden zorgen de maatregelen voor een besparing van 0,8 l/100 km.

Marktintroductie in 2010
Meer brandstofbesparende technieken heeft de Polo Bluemotion in vorm van een start-/stop systeem en een regeneratief remsysteem. Daarnaast moet een schakelindicator, alsmede een bandenspanningsmeter zorgen voor een milieubewuste rijstijl. Het hier getoonde model mag dan nog wel een studiemodel zijn, in 2010 gaat de Polo Bluemotion vrijwel ongewijzigd in productie. Met het gunstige verbruik en de lage emissie kan het model niet alleen rekenen op een bijtelling van 14%, maar waarschijnlijk ook op een vrijstelling van de BPM. Daarmee wordt de Polo BlueMotion niet alleen een zuinigheidswonder maar ook nog eens een goedkoop model.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni

Autonieuws
Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Polo kent nauwelijks geheimen meer

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.