Autonieuws

Ruimer, praktischer en sterker: de nieuwe Toyota Verso

Toyota heeft alle details over de compleet nieuwe Verso onthuld. De midi-MPV van Toyota staat dit voorjaar bij de dealers en bijna geen onderdeel is meer gelijk aan de oude. Het design sluit duidelijk aan op dat van de Auris en nieuwe Avensis.

De Toyota Verso heeft een compleet nieuw gezicht gekregen. Geen enkel plaatwerkdeel is gelijk gebleven aan zijn voorganger. Maar toch zijn de ontwerpers in het zuiden van Frankrijk erin geslaagd om de herkenbaarheid te behouden. De oude Verso is gemixt met de Auris en nieuwe Avensis met als resultaat dit model.

Meer ruimte
Toyota heeft er veel aan gedaan om het comfort aan boord te verhogen. De nieuwe Verso meet een lengte van 4,44 meter, een breedte van 1,79 meter en een hoogte van 1,62 meter. Daarmee mag de hoogte dan gelijk gebleven zijn, de lengte nam met 7 cm toe en de breedte groeide met 2 cm. Aan boord is plaats voor zeven personen die verdeeld worden over drie zitrijen. Het systeem waarmee de stoelen multifunctioneel vallen in te delen heet Easy Flat-7 bij Toyota en valt te vergelijken met het Flex-7 systeem van Opel. Voor de nieuwe Verso is het systeem verder verbeterd en werd er meer ruimte voor de passagiers gecreëerd. Aan multifunctionaliteit geen gebrek. Er kunnen maar liefst 32 verschillende configuraties worden gemaakt waarbij gekozen kan worden voor enerzijds bagageruimte en anderzijds zitruimte. Wanneer er met zeven personen in de Verso wordt plaatsgenomen is de bagageruimte zeer beperkt met 178 liter. Aan losse spullen is eveneens gedacht. Een dubbel dashboardkastje, grote portiervakken, ruimte onder de vloer en vliegtuigtafeltjes maken deel uit van het aantal voorzieningen.

Zuiniger en krachtiger
Motorisch biedt Toyota de keus uit een viertal motoren. Het benzinegamma bestaat uit de 132 pk en 160 Nm sterke 1.6 en de 147 pk en 180 Nm sterke 1.8. Beide motoren zijn fors sterker geworden en bovendien zuiniger. Het dieselgamma bestaat uit de 2.0 D-4D met 126 pk en 310 Nm en de 2.2 D-CAT met 150 pk.

De nieuwe Toyota Verso zal deze zomer bij de dealers staan. De prijzen worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Toyota Verso is eerste met BMW-blok

Autonieuws
Toyota Verso is eerste met BMW-blok
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek

Autonieuws
Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.