Autonieuws

Koenigsegg presenteert geavanceerde elektrische auto

Voor het eerst sinds jaren presenteert Koenigsegg een compleet nieuw model. Het betreft de Quant, een vierpersoons Koenigsegg met geavanceerde elektrische aandrijving. Bijzonder is dat de carrosserie van de Quant feitelijk één groot zonnepaneel is.

De Zweed Christian von Koenigsegg droomde al van kinds af aan van het ontwikkelen van een eigen sportauto. En die droom werd werkelijkheid. Op een leeftijd van 22 jaar (!) presenteerde hij in 1994 de allereerste Koenigsegg. In 1996 werd het eerste rijdende prototype naar buiten gestuurd en in 2000 startte de productie ervan. Er werden zes exemplaren van de CC8S geproduceerd waarna Koenigsegg de auto klaarstoomde voor ´serieproductie´. Inmiddels kennen we allemaal de CCR, CCX en de ´milieuvriendelijke´ CCXR. De droom van Christian von Koenisgegg krijgt nu een vervolg met de presentatie van de Quant.

Samenwerking
De Quant is ontstaan uit een samenwerking tussen Koenigsegg en NLV Solar AG. De twee bedrijven hebben samen de ontwikkeling van de Quant doorlopen. De samenwerking is erop gericht een testvoertuig neer te zetten met een grote actieradius, prima prestaties en een schitterend design. Over dat laatste valt te twisten, want de Quant lijkt in de verste verte niet op wat we van Koenigsegg gewend zijn.

Rijdend zonnepaneel
Voor de aandrijving staan twee elektromotoren gemonteerd, één op elk achterwiel. De electriciteit komt uit een pak aan accu´s waarmeem maar liefst 500 pk valt te leveren. Het zal dan ook niemand verbazen dat de sprint vanuit stilstand naar de honderd in 5,2 seconden verloopt en een topsnelheid van 275 km/h mogelijk. Het opladen van de accu´s duurt slechts 20 minuten waarna maar liefst 500 km(!) kan worden gereden. Geheel emissievrij uiteraard. Het meest uniek aan deze conceptcar is de carrosserie. Die is namelijk beplakt met een speciaal (onzichtbaar) folie waardoor de auto een rijdend zonnepaneel is. De accu´s worden tijdens het rijden dan ook continue opgeladen.

Toekomstplannen
Koenigsegg en NLV Solar AG hebben grote plannen met de Quant. De auto zoals die te zien is op de foto´s is een 1:1 schaalmodel. Momenteel wordt echter gewerkt aan een rijdend prototype dat volgens Koenigsegg als basis moet dienen voor het productiemodel.

Gerelateerde artikelen

De Koenigsegg waarvan je het bestaan niet wist

Autonieuws
> Artikel lezen

Koenigsegg denkt 0-400-0 km/h sneller te kunnen dan Bugatti

Autonieuws
> Artikel lezen

Koenigsegg rijdt 0-400-0 record Bugatti alweer uit de boeken

Autonieuws
Koenigsegg rijdt 0-400-0 record Bugatti alweer uit de boeken
> Artikel lezen

Koenigsegg: "480 km/h in Agera RS niet onmogelijk"

Autonieuws
Koenigsegg: "480 km/h in Agera RS niet onmogelijk"
> Artikel lezen

Koenigsegg Agera RS met 447 km/h de snelste auto ter wereld

Autonieuws
Koenigsegg Agera RS met 447 km/h de snelste auto ter wereld
> Artikel lezen

Hasselblad's vereeuwiging van Koenigsegg is magnifiek

Autonieuws
Hasselblad vereeuwiging van Koenigsegg is magnifiek
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.