Autonieuws

Hybride sportwagen van Infiniti: Essence

Infiniti toont tijdens de Autosalon van Genève een sportieve hybride. Het model dat in totaal een vermogen van 600 pk levert is niet alleen een verjaardagscadeautje. Het laat zien hoe een toekomstige hybride aandrijving van het merk eruit komt te zien.

Het uiterlijk van de Essence moet een mate van mysterie oproepen, aldus één van de ontwerpers van Infiniti. Geen agressieve lijnen, maar juist een elegant voorkomen. De 4.7 meter lange sportwagen ziet er inderdaad geheimzinnig uit. De scherpe lijnen en golvende vormen zorgen voor een mooi contrast. Leuk detail is de spannende knik in de C-stijl. Wij moesten echter wel direct aan Fisker denken...

Duotone interieur
Het interieur van de Infiniti is puur gericht op de bestuurder. Het is minimalistisch en ergonomisch vormgegeven. Het geheel staat in het teken om de persoon achter het stuur absolute controle te geven. Opvallend is het kleurgebruik in de cockpit. Zo heeft de bestuurder een zwart thema voor zich en beschikt de passagier over een donker rood dashboard. Ook over de bagageruimte is goed nagedacht. Hiervoor is de hulp van Louis Vuitton ingeschakeld. Hij heeft speciaal voor de Infiniti Essence een kofferset ontworpen die precies in de bagageruimte past.

3D elektromotor
Het belangrijkste nieuws van de conceptcar zit, zoals bijna altijd, onder de motorkap. Hier vinden we namelijk Infiniti’s paradepaardje; een hybride aandrijving met een totaal vermogen van 600 pk. De binnen de Nissan familie welbekende 3.7 liter V6 met dubbele turbo zorgt voor het grootste aandeel in het vermogen. De motor is goed voor 440 pk en beschikt over een gloednieuw systeem met directe brandstofinspuiting. De overige 160 pk wordt geleverd door een elektromotor. De 3D motor, zoals Infiniti de motor noemt, beschikt over de laatste technieken op het gebied van de elektromagnetische ontwikkelingen. De motor kan naast vermogen leveren ook dienst doen als generator. Prestaties van de aandrijving zijn overigens niet bekend.

Anti-collision shield
Naast een geavanceerde aandrijving beschikt de Essence over een groot pakket aan veiligheidssystemen. De verzamelnaam voor deze systemen worden bij de conceptcar het ‘Safety Shield’ genoemd en bestaan uit adaptieve cruise controle en een Lane Departure Warning systeem. Daarnaast heeft het model ook de beschikking over een ‘anti-collision shield’ (anti-crashsysteem). Dit systeem kijkt niet alleen vóór en achter, maar ook naast de auto. Het systeem kan zelf de remmen activeren in geval van nood.

Promotiemateriaal
Francois Bancon, General Manager Advanced Product Planning zegt het heel duidelijk. ‘De Essence is geen teaser voor een nieuw model, maar puur voor promotie van het merk bedacht. Het laat zien waar ons merk al sinds 1989 voor staat’. Geen productieplannen dus voor de hybride sportwagen. Wel voor de technieken die in de conceptcar worden getoond.

Gerelateerde artikelen

Infiniti QX50 stilletjes aan klaar voor onthulling

Spyshots
> Artikel lezen

Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details

Autonieuws
Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details
> Artikel lezen

Uiterst gelikt: Infiniti Q Inspiration

Autonieuws
Uiterst gelikt: Infiniti Q Inspiration
> Artikel lezen

Infiniti reist met vintage-concept naar Pebble Beach

Autonieuws
Infiniti reist met vintage-concept naar Pebble Beach
> Artikel lezen

Infiniti verrast met Prototype 9: modern, maar in klassiek jasje

Autonieuws
Infiniti
> Artikel lezen

Eerste details en foto van nieuwe Infiniti XQ50

Autonieuws
Eerste details en foto van nieuwe Infiniti XQ50
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.