Autonieuws

M-versie van de 7-serie: Alpina B7

Met een M-variant van de 7-serie zal BMW vermoedelijk nooit komen. Een mooie markt dus voor het Zuid-Duitse Alpina dat de compleet nieuwe B7 op de markt brengt. Als basis diende de 750i, maar na Alpina´s behandeling is het een compleet andere auto geworden.

Onder de motorkap van de 750i ligt een 4.4 liter V8 voorzien van een dubbele turbo. Daarmee weet het voorlopige topmodel van de 7-serie een vermogen van 407 pk en een koppel van 600 Nm op de achterwielen over te brengen. Alpina weet de motor echter tot nog grotere hoogte te brengen. Met 507 pk en 700 Nm is de achtcilinder zoals die bij Alpina de poorten verlaat fors krachtiger. Dat zien we dan ook terug in de 0-100 km/h sprint. Die verloopt bij de Alpina B7 in slechts 4,7 seconden. De BMW 750i heeft voor diezelfde acceleratie 5,2 seconden nodig. De topsnelheid? Die ligt op een (begrensde) waarde van 280 km/h.

Multispaaks wielen
Het uiterlijk is herkenbaar Alpina. Al jarenlang voert het merk qua design eenzelfde beleid. Dat is bij de nieuwe B7 niet anders. Met subtiele veranderingen als een nieuwe voorbumper met daarin de letters ´ALPINA´, een subtiele achterspoiler, forse uitlaatpijpen en uiteraard de kenmerkende 21 inch multispaaks lichtmetalen velgen mogen de BMW-logo´s vervangen worden door die van Alpina.

Gerelateerde artikelen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.