Autonieuws

Specificaties en verbruik nieuwe Toyota Prius bekend

Nog zuiniger, nog schoner en dynamischer. De compleet nieuwe en derde generatie van de Toyota Prius laat wederom zien waartoe Toyota in staat is als het gaat om het bouwen van hybrides. Inmiddels zijn ook de Europese specificaties bekend.

De met veel tamtam gepresenteerde Honda Insight moet het duidelijk afleggen tegen de Prius. De Honda verbruikt 4,4 l/100 km en stoot elke gereden kilometer 101 gram CO2 uit. Toyota weet met de compleet nieuwe Prius het verbruik te beperken tot 3,9 l/100 km (was 4,3) en de auto stoot slechts 89 gram CO2 per kilometer uit (was 104 gram). Slechts de Smart Fortwo is met 88 g/km schoner, maar daarmee is de Prius dus de op één na schoonste auto ter wereld!

Meer vermogen, verbeterde prestaties
Om de Prius aantrekkelijker te maken voor een groter publiek is de Prius ruimer en minder extreem vormgegeven. Bovendien zijn de prestaties aanzienlijk verbeterd. Het gecombineerde vermogen (benzine- en elektromotor) is verhoogd van 113 naar 136 pk. Dat resulteert in een 0-100 km/h sprint in iets minder dan 10 seconden, oftewel niets om je voor te schamen.

Minder verbruik, minder uitstoot
Met 14% minder CO2-uitstoot, 10% minder verbruik en verbeterde prestaties lijkt de nieuwe Prius wederom aan de vooravond te staan van een groot succes. Het model dat hiermee vervangen wordt kan in ieder geval terugkijken op een succesvolle levenscyclus. Met vorig jaar (2008) ruim 6.500 verkochte exemplaren in ons land was de Prius goed voor een 22e plaats in de verkoopstatistieken.

14% bijtelling
Deze zomer staat de nieuwe Prius bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend. Wel is bekend dat de auto weer in aanmerking komt voor slechts 14% bijtelling en dat er geen BPM op wordt geheven. Tot slot betalen Prius-rijders maar 25% van het normale wegenbelastingtarief. Wie rekent kan snel conclusies trekken, maar wie zijn emotie laat spreken…

Gerelateerde artikelen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.