Autonieuws

Rinspeed E2: Bepaal zelf het vermogen

Rinspeed presenteert deze E2 op basis van de Abarth 500. De auto levert tussen de 60 of 160 pk aan vermogen en de bestuurder bepaalt aan de hand van een druk op de knop de mate van krachtlevering. In Genève vindt de officiële onthulling plaats.

Volgens Rinspeed is de mogelijkheid om de mate van vermogen - en dus CO2-uitstoot - te bepalen een nieuwe kijk op het gebied van ‘tuning’. Berijders van dit soort auto’s zijn dan min of meer zelf verantwoordelijk voor de bijdrage aan een schonere wereld. “Ik persoonlijk heb niet zoveel op met eco-tuning gerelateerde auto’s. Het grootste gros van alle automobilisten wil volgens mij gewoon rijplezier zonder zich in een milieubewuste auto voort te bewegen”, aldus Rinspeed-CEO Frank M. Rinderknecht

Stads- of raceauto?
De E2 (´Two Energy Levels´) heeft twee modi. De stand ‘Commuting’ is bedoeld voor stadsverkeer en dan moet 60 pk voldoende zijn. Het verbruik blijft in deze modus beperkt tot 4 liter per 100 kilometer. Op de snelweg heb je al gauw behoefte aan meer power en kan er voor ‘Highway’ worden gekozen. De auto wordt dan getransformeerd naar een pittig karretje met 160 pk. De dorstigheid van de E2 neemt dan wel toe tot 7,0 l/100 km. Het aantal pk’s wordt overigens bepaald door een aanpassing in het motormanagementsysteem dat middels een druk op de knop in het interieur wordt afgeregeld.

Gerelateerde artikelen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.