Autonieuws

Bentley Continental Supersports

Zie hier de eerste volledige blik op de nieuwe Bentley Continental Supersports. Ook zijn er meer specificaties over deze op E85 bio-ethanol rijdende sportwagen bekend.

Bentley levert op haar eigen manier een bijdrage aan een schonere wereld met deze op E85 bio-ethanol rijdende Continental Supersports. Dat schoon niet gebukt hoeft te gaan onder prestaties bewijst het Britse merk aan de hand van de specificaties en sprintcijfers. Waarden die onder andere dankzij een lager wagengewicht zijn gerealiseerd. Bentley heeft namelijk 110 kg van de in totaal 2.385 kilogram wegende ‘normale’ Continental GT af weten te snoepen. Hiervoor heeft Bentley de achterbank achterwege moeten laten, zijn er keramische remschijven gemonteerd en is de wielophanging lichter gemaakt. De 20 inch lichtmetalen wielen hebben ook geholpen het gewicht naar beneden te halen.

3,9 seconden
De Supersports heeft zelfs nog meer vermogen dan de krachtigste Bentley tot nu toe, de Continental GT Speed. De 6.0 liter W12 perst er maar liefst 630 pk en torenhoog koppel 800 Nm bij 1.700 tpm uit! De GT Speed komt niet verder dan 612 pk. Een sprintje trekken kost de Supersports dan ook geen enkele moeite. Het bekende traject naar 100 km/h is in een luttele 3,9 seconden gebeurd en doortrekken naar 160 km/h duurt niet langer dan zeven tellen. Zijn top? Die is vastgesteld op 329 km/h. De geheel nieuwe automatische ZF-transmissie schakelt twee keer zo snel als de bak in de GT Speed.

Werken aan een ´groen´ imago
Bentley zal deze Continetal Supersports voor het eerst aan het wereldpubliek tonen in Genève. Het Britse merk is van plan om voor 2012 de CO2-uitstoot van alle modellen met vijftien procent te reduceren. W12-motoren die kunnen rijden op E85 bio-ethanol en de Supersports zijn hiervan de eerste stap in die richting. Maar een krachtige diesel sluiten ze op termijn ook niet uit.

Gerelateerde artikelen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.