Autonieuws

No. 3 Concept: Goed bezig, Kia!

Dit is de MPV Concept - ook wel No 3 Concept genoemd - die Kia tijdens de Autosalon van Genève Autoshow aan ons gaat voorstellen. En het moet gezegd worden: “Goed bezig, Kia!”. Nu is het hopen dat het productiemodel er net zo spannend uit gaat zien.

Tijdens het betrappen van het prototype van deze toekomstige MPV hebben we lang getwijfeld of het nu om een model uit huize Hyundai of een Kia ging. Een teaser gaf ons onlangs het verlossende antwoord. De glimp van het studiemodel deed ons veel verwachten en bij het zien van deze complete platen worden we inderdaad er erg vrolijk. De Kia MPV Concept, of No. 3 Concept zoals de Koreanen het studiemodel afwisselend noemen, ziet er gewoonweg smakelijk uit. Of het toekomstige model op basis van de Cee’d in soortgelijke vorm in productie gaat valt te betwijfelen. Wij hopen het in ieder geval wel. Maar als we de laatste spionagefoto’s ervan bekijken verwachten we anders.

‘New face of Kia’

De MPV Concept is een compacte MPV, die met innovatieve design en prettige rijeigenschappen nieuwe standaarden zet in het segment van de kleine MPV’s, aldus Kia. Het studiemodel beschikt over een doorlopende voorruit en een panaromadak met diagonale balk en automatische zonneklep. De MPV Concept onderscheidt zich door de ‘new face of Kia’ die bestaat uit een nieuwe opzet van de grille, de koplampen en het embleem. Het studiemodel meet een lengte van 4.045 mm en is afgewerkt in mat ‘Titanium Grey’ met contrasteerde witglanzende accenten.

Productie in 2010
De Kia No. 3 Concept beleefde zijn werelddebuut in Zwitserland. Volgend jaar verwachten we het productiemodel in de showrooms. De Kia MPV zal de strijd aangaan met auto´s als de nieuwe Golf Plus en de eveneens binnenkort nieuw te verwachten Opel Meriva. Allemaal frisse gezichten in het MPV-segment dus. Dat kan wel eens een interessante strijd worden, aangezien dit soort modelvarianten steeds populairder worden.

Gerelateerde artikelen

Kia maakt prijzen vernieuwde Venga bekend

Autonieuws
Kia maakt prijzen vernieuwde Venga bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.