Autonieuws

Speciale Grande Punto Abarth ‘SuperSport’

Abarth zet in Genève de Grande Punto Abarth nog eens volop in de schijnwerpers. Het merk Abarth heeft dankzij diverse 500-varianten geen gebrek aan publiciteit, maar de Grande Punto Abarth is daardoor wel wat naar de achtergrond gedrukt. Gelukkig weet Fiat’s nieuwe dochteronderneming daar handig op in te spelen.

De Grande Punto Abarth zoals die in Genève wordt tentoongesteld krijgt de toevoeging ‘SuperSport’. In de basis is het een Grande Punto Abarth voorzien van een ‘essesse’ kit waardoor het 1.4 liter motorblok maar liefst 180 pk en 270 Nm ontwikkelt. In slechts 7,5 seconden sprint de Grande Punto Abarth vanuit stilstand naar 100 km/h en de topsnelheid ligt op 215 km/h. Om al dat vermogen goed op de weg over te kunnen brengen is de auto extra verlaagd en zijn er stijvere dempers gemonteerd. Ook de speciale remmen, het heerlijk klinkende uitlaatsysteem en de 18 inch lichtmetalen wielen sieren de hot-hatchback.

Uniek navigatiesysteem
Van binnen zijn het de speciale sportstoelen met Sabelt-gordels die bijzonder zijn. Ook leuk is het speciale navigatiesysteem waarin diverse extra functies zijn opgenomen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om toerental, snelheid, rondetijden en diverse informatie over circuits op te vragen.

Wat de plannen van Abarth met deze Grande Punto ‘SuperSport’ zijn is onbekend. Mogelijk is het puur een showcar voor de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto’s Grande Punto Abarth

Autonieuws
Eerste foto’s Grande Punto Abarth
> Artikel lezen

Fiat Punto veel goedkoper en terug naar 14% bijtelling

Autonieuws
Fiat Punto veel goedkoper en terug naar 14%
> Artikel lezen

Toch nog nieuwe Fiat Punto in aantocht

Spyshots
Een nieuwe Fiat Punto in aantocht
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.