Autonieuws

Teaser van Rolls-Royce RR4

Jarenlang heeft het luxe merk gewerkt aan een nieuw model dat door het leven gaat als baby-Rolls-Royce. Binnenkort zal daar verandering in komen en zal het gedurende zijn conceptfase de naam 200EX dragen. Deze periode breekt over twee weken aan, wanneer Rolls-Royce in Genève voor het eerst het doek van de boreling aftrekt. Hier alvast een voorproefje.

De uiteindelijk roeping van de nieuwe Rolls-Royce luidt RR4. Het model wordt onder de Phantom gepositioneerd en staat op hetzelfde platform als de nieuwe BMW 7-serie. De 200EX Concept mag dan 43,5 cm korter, 4,2 cm smaller en 8,4 mm lager zijn dan het Duitse vlaggenschip, het predicaat ´baby´ is natuurlijk misplaatst. De wielbasis is met 3,295 meter zelfs langer dan de verlengde L-versies van de 7-serie.

500 pk sterke V12
De toekomstige RR4 zal net als zijn grote broer, de Phantom, achterportieren bevatten die in tegengestelde richting openslaan. Een druk op de knop is voldoende om ze te openen en te sluiten. Onder de lange motorkap gaat een 500 pk sterke V12 schuil.

Nog even geduld
Tot op heden hebben we alleen nog maar kunnen proeven van de RR4 aan de hand van enkele schetsen en deze weinig onthullende teaser. Officiële beelden en meer details volgens binnenkort wanneer de nieuwe Rolls-Royce RR4 wordt onthuld tijdens de Autosalon van Genève.

 

Gerelateerde artikelen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel
> Artikel lezen

In vol ornaat: de Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan: alles wat je moet weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Vraagtekens bij plotselinge vertrek Rolls-Royce-designer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.