Autonieuws

Hyundai ix-onic: voorproefje nieuwe Tucson

De conceptcar Hyundai ix-onic vormt een zeer realistisch voorproefje van de compleet nieuwe Tucson. De Tucson zal eind dit jaar debuteren op de IAA in Frankfurt en gaat in zijn nieuwe gedaante als iX35 door het leven. Met deze conceptcar warmen de Koreanen ons alvast op.

Na een eerste schets en een paar spyshots van een zwaar gecamoufleerd prototype beginnen de puzzelstukjes langzaam op hun plaats te vallen. Dat Hyundai werkt aan een opvolger voor de Tucson was al bekend, maar de grote vraag was hoe het model eruit kwam te zien. Dankzij de ix-onic krijgen we een duidelijk voorproefje.

Concreet voorproefje
Hyundai presenteert de conceptcar in Genève. Volgens informatie van De Telegraaf geeft de conceptcar een wel heel goed beeld van het definitieve productiemodel iX35. Het lijnenspel van de 4,40 m lange, 1,85 m brede en 1,65 m hoge conceptcar is gelijk aan dat van het productiemodel. De lichtunits, bumpers en materiaalkeuze zal verschillen, maar de basis is duidelijk zichtbaar. De opvolger van de Tucson wordt een dynamisch ogende SUV waarmee de Europese concurrentie het nog wel eens moeilijker kan krijgen dan ooit tevoren.

Nieuwe benzinemotor
Eveneens nieuw is de 1.6 liter viercilinder turbobenzinemotor. De 175 pk sterke motor ligt in de conceptcar en zal ook in het productiemodel leverbaar worden. Met een CO2-uitstoot van 149 g/km is de motor opvallend schoon. Meer details over de conceptcar hopen we tijdens de Autosalon van Genève te kunnen melden.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde artikelen

Hyundai ix35 Fuel Cell € 100.000,- goedkoper

Autonieuws
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
> Artikel lezen

Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson

Autonieuws
Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai ix35 vermoedt kleine Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

De ix35 is dood, leve de Hyundai Tucson!

Autonieuws
Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.