Autonieuws

Volledige blik op Opel Ampera

Alle teasers voor de officiële presentatie ten spijt, lekken er regelmatig naakte beelden van het nieuw te onthullen model uit. Ook Opel moet hieraan toegeven nu er computerschetsen van de Ampera over het internet struinen. De hybride zal in Genève officieel kennismaken met het wereldpubliek.

Dankzij deze schetsen is nog beter te zien dat de Opel Ampera duidelijk verwant is aan de Chevrolet Volt. De Amerikaanse hybride staat ook model voor de technische basis van de Ampera. Dat betekent dat het productiemodel van de Opel - die in 2011 zijn opwachting maakt - voorzien is van een conventionele verbrandingsmotor en een ondersteunende elektromotor. Deze laatste wordt gevoed door een lithium-ion batterijenpakket. Enkel rijdend op de energie van de accu´s is een actieradius van 80 kilometer haalbaar. De totale actieradius van de samenwerkende krachtbronnen zal ongetwijfeld veel hoger zijn, maar daarover ontbreekt nog elke vorm van informatie.

Alle details in Genève
Voor meer informatie over de Opel Ampera verwijzen we jullie graag naar een eerder verschenen artikel. Alle details volgen in de eerste week van maart, nadat de officiële onthulling van deze ‘Europese Volt’ op de Opel stand heeft plaatsgevonden.

Gerelateerde artikelen

Opel Ampera stevent af op eenmalige oefening

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.