Autonieuws

630 pk voor ´extreme´ Bentley

De bijzondere Bentley die de Britten in Genève zullen onthullen krijgt steeds meer gestalte. Danzij Autotelegraaf weten we inmiddels een aantal details. Het meest indrukwekkend is het vermogen van 630 pk.

´The Fastest. Most Powerful Bentley. Ever.´, zo laat Bentley in een videoteaser weten. Maar ook nog eens de eerste Bentley met een motor die behalve op benzine ook op bio-ethanol kan lopen. Volgens Bentley kort samengevat: ´The Extreme Bentley´. En daarmee heeft men geen woord teveel gezegd. De in Genève te presenteren Bentley weet met zijn 630 pk sterke W12 biturbomotor in slechts 4 seconden naar 100 km/h te sprinten. Bovendien ligt het vermogen daarmee nog 20 pk hoger dan de Continental GT Speed, die tot dusver als het absolute topmodel gezien werd.

Geen achterbank
Ook uiterlijk is deze extreme Bentley afwijkend van zijn minder potente soortgenoten. Dankzij een teaser weten we al hoe de voorzijde eruit komt te zien, maar daar blijft het niet bij. Autotelegraaf weet ook te melden dat de achterbank is verwijderd om gewicht te besparen. Wij vermoeden dat we dan ook een andere achterbumper en een setje fors lichtmetaal aan gaan treffen. Vlak voor Genève weten we meer. Wij houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.