Autonieuws

Lekker retro: Fiat 500C alias 500 Cabriolet

Fiat presenteert de tweede modelvariant op basis van het 500-thema, namelijk de cabriolet. En dat is niet zomaar een cabrio want de Fiat 500C is geen volwaardige cabriolet waarbij je compleet open kunt zitten, maar slechts het dak en de achterruit kunnen worden weggeklapt. De Fiat 500C is daarmee niet alleen redelijk uniek, maar ook lekker retro.

De Nuova 500 uit de jaren ´50 beschikte ook over een dergelijke constructie. Zeker in die tijd was het alleen op die manier mogelijk om een betaalbare cabrio te ontwikkelen die ook nog eens zijn veiligheidsvoorzieningen behield. Aangezien Fiat met de huidige 500 graag terug wil grijpen naar die tijd is ook de cabriolet-versie in de jaren ´50 stijl ontwikkeld.

Canvas dak
Het canvas dak, dat leverbaar is in zwart, rood en ivoorkleur, kan vanaf de voorruit open schuiven. Op de achterklep vouwt het dak zich (geheel elektrisch) op en blijft het daar ook liggen, zonder afgedekt te worden. Wat overblijft zijn de dakstijlen, de voorruit en de zijruiten. Een soortgelijk concept zien we overigens ook op de Citroën C3 Pluriel.

Zomerpret
Motorisch is de 500C leverbaar met twee benzinemotoren en één diesel. De 1.2 (69 pk) en 1.4 (100 pk) verzorgen het benzinegamma terwijl de 1.3 Multijet (75 pk) het dieselaanbod vertegenwoordigd. De Fiat 500C staat als wereldprimeur in Genève en zal deze zomer bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Fiat 500C Abarth: de ultieme vrouwenauto!

Autonieuws
Fiat 500C Abarth: de ultieme vrouwenauto!
> Artikel lezen

Verrassend: geen nieuwe, maar gefacelifte Fiat 500

Spyshots
Dubieuze foto´s van de Fiat 500
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.