Autonieuws

Definitieve versie Renault Modus onthuld

Renault toonde op de Salon van Geneve de Renault Modus conceptcar. Toen al was bekend dat het model nagenoeg productierijp was. Nu introduceert Renault de defintieve versie van de Renault Modus die bijna ongewijzigd is.

Renault staat bekend om zijn ruimte en perfecte ergonomie. Neem bijvoorbeeld de Espace die de grondlegger is van het MPV-segment. En wat te denken van de uiterst succesvolle Scénic die Opel de stuipen op het lijf heeft gejaagd. Datzelfde Opel introduceerde een jaar geleden de Meriva, een kleine ´MPV´ met een zeer veelzijdig en ruim interieur en zo´n auto had Renault nog niet. Tijd dus om aan de slag te gaan en ook met zo´n auto te komen.

Iets groter dan de Clio
Het is maart 2004, Salon van Geneve, en daar staat dan de Renault Modus. Een kleine ´MPV´ die net boven de Clio valt. Meteen opvallend is het veelzijdige en ook ruimte interieur in combinatie met compacte buitenmaten. Met zijn 3,79 m aan lengte is de Modus namelijk maar 19 mm langer dan een Clio.

Ruim en multifunctioneel interieur
Het interieur van de Modus is veelzijdig in te delen. Zo kun je de achterbank zo indelen dat je er met twee of met drie personen kunt zitten. Behoefte aan meer bagageruimte? Dan klap of schuif je de achterbank toch gewoon weg en heb je nog een stuk meer ruimte. De bagegeruimte is overigens bereikbaar via een in twee delen te openen achterklep. Dit is gedaan zodat je ook in krappe ruimte de klep nog kunt openen. Naast veel ruimte is het interieur ook erg licht doordat er twee verschillende glazen daken leverbaar zijn die over bijna de gehele lengte van het dak zorgen voor een licht interieur. Toch is licht niet altijd wenselijk, met name niet wanneer je op vakantie gaat en veel zon op de auto hebt. Daarvoor het Renault zonnenschermpjes gemonteerd in de portieren en zelfs voor de voorruit, wanneer je geparkeerd staat.

Hoog veiligheidsniveau
Veiligheid staat bij Renault hoog in het vaandel en dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen bij de EuroNCAP testen. Maar liefst 5 modellen van Renault vielen in de 5-sterren klasse en haalden daarmee de hoogste score. Renault verwacht ook veel van de Modus. Met een nieuwe generatie ESP aan boord die tevens onderstuur kan corrigeren, extra verlichting voor in bochten, Xenon koplampen met automatisch hoogteregeling en een heel leger aan airbags moeten de passagiers van de Modus zowel actief als passief goed beschermen.

Eind 2004 op de markt
Als de Modus eind 2004 in Europa op de markt komt zal deze leverbaar zijn met drie zestienkleps benzinemotoren in de vorm van een 1.2 (75 pk), een 1.4 (98 pk) en een 1.6 (113 pk). Twee diesels zijn er ook namelijk een 1.5 dCi met 65 of 80 pk. Later zullen er ook nog twee nieuwe diesels bij komen.

Op dit moment zijn de prijzen nog niet bekend. De Modus zal in de Renault fabriek in het Spaanse Valladolid worden geproduceerd.

Gerelateerde artikelen

Elia geeft Renault Modus een offroad-look

Tuning & styling
Elia geeft Renault Modus een offroad-look
> Artikel lezen

Renault ruilt Modus in voor crossover

Autonieuws
Renault ruilt Modus in voor crossover
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.