Prijzen en uitrusting Toyota Urban Cruiser

Toyota heeft de Nederlandse prijzen en standaarduitrusting van de Urban Cruiser bekend gemaakt. De stoer ogende crossover staat vanaf april bij de dealers. De prijzen van de Urban Cruiser beginnen bij € 19.990,-.

De Nissan Qashqai doet het bijzonder goed. En ook de Kia Soul belooft een succesnummer te worden. Toyota stapt in dit crossover-segment, dat almaar populairder wordt, met de Urban Cruiser. Qua looks nu al een succesnummer.

1.3 liter benzinemotor
Als de auto bij de dealers staat levert Toyota de Urban Cruiser voorlopig alleen met een 1.3 liter viercilinder benzinemotor. De motor ontwikkelt een vermogen van 100 pk bij 6.000 tpm en een koppel van 132 Nm bij 3.800 tpm. Echt spannende prestaties hoeven daarmee niet te worden verwacht, maar een CO2-uitstoot van 129 g/km is wel gunstig. De Urban Cruiser valt dan ook in de categorie van 20%-bijtelling. Mocht er voldoende vraag naar zijn dan overweegt Toyota ook de 1.4 liter dieselmotor te gaan leveren.

Prijzen en uitrusting
Toyota levert de Urban Cruiser in de uitrustingsniveaus Aspiration en Dynamic. De Aspiration heeft een prijskaartje van € 19.990,- en beschikt voor dat geld over zaken als 16” lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels met geïntegreerde richtingaanwijzers, een dakspoiler, een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel dat met leder is bekleed, een radio/CD-speler met MP3-aansluiting, Bluetooth-aansluiting, zes speakers en stuurwielbediening, handmatig bediende airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, VSC (Vehicle Stability Control) en TRC (Traction Control) en zeven airbags, waaronder een knieairbag. Wens je nog wat meer comfort en luxe dan kun je kiezen voor de Dynamic (vanaf € 21.350,-). In dat geval worden ook climate control, privacy glass en smart entry inclusief een startknop gemonteerd.

In april zal de Urban Cruiser bij de dealers staan. Na de zomer volgt ook nog een lager geprijsde instapversie (ongeveer € 18.000,-).

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties