Autonieuws

Facelift maakt Mazda CX-7 lekker agressief

De Mazda CX-7 heeft een visueel grondige facelift ondergaan. Voornamelijk het vernieuwde front springt direct in het oog. Maar ook aan de achterzijde, binnenin en onderhuids werd de crossover van Mazda beetgepakt.

  • Grondig vernieuwd front
  • Nieuwe viercilinder benzine- én dieselmotor
  • Aantrekkelijker aanbod dankzij nieuwe motoren
  • Eind 2009 bij de dealers

Twee weken geleden waren we behoorlijk verbaasd bij het zien van de spyshots van de vernieuwde Mazda CX-7. We vroegen ons toen al af waarom Mazda al zo snel met een facelift komt, maar dat ‘snel’ was een verkeerde opvatting. De Mazda CX-7 is immers vanaf begin 2006 al in de Verenigde Staten leverbaar, maar kwam pas in de zomer van 2007 naar Europa. Daarom lijkt het model nog relatief jong.

Agressief front
De facelift heeft voornamelijk betrekking op het front. Mazda monteert een compleet nieuwe voorbumper en een grotere grille. Dit alles om het familiegezicht meer gelijk te trekken met de nieuwe 3 en nieuwe 6. Aan de achterzijde werd eveneens een nieuwe bumper gemonteerd. Wie instapt zal goed moeten kijken om de verschillen te zien. Mazda claimt een beter materiaalgebruik, gewijzigde tellers en een nieuw display bovenop het dashboard. Bovendien werd de geluidsisolatie verbeterd en is het windgeruis verminederd.

Nieuwe viercilinder benzine- én dieselmotor
Het belangrijkste motorische nieuws is de komst van een 2.5 liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 161 pk bij 6.000 tpm. Het koppel bedraagt 219 Nm bij 3.500 tpm. Mazda koppelt de motor aan een vijftraps automaat die het vermogen enkel op de voorwielen overbrengt. Als deze variant ook naar ons land komt wordt de CX-7 daarmee een stuk interessanter. Momenteel levert Mazda de auto bij ons namelijk alleen met een 258 pk sterke 2.0 liter turbomotor in combinatie met vierwielaandrijving. De nieuwe viercilinder zal dankzij z’n emissiewaarden een beter energielabel krijgen en dankzij het ontbreken van vierwielaandrijving sowieso goedkoper worden. Een tweede nieuwkomer is de uit de Mazda6 bekende 2.2 CiTD-motor. Met de dieselkrachtbron zal de Mazda CX7- eindelijk een goede concurrentiepositie kunnen opbouwen in Europa.

Werelddebuut in Canada
Mazda heeft de Canadian International Auto Show uitgekozen als toneel voor de introductie van het vernieuwde model. De CX-7 staat ook in Genève en zal eind dit jaar bij de dealers binnenrijden.

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide fotogallery vernieuwde Mazda CX-7

Autonieuws
Uitgebreide fotogallery vernieuwde Mazda CX-7
> Artikel lezen

Mazda Koeru blikt vooruit op nieuwe CX-7

Autonieuws
Mazda Koeru
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.