Autonieuws

Officieel: Seat Exeo ST

Seat heeft de stationvariant van de Exeo - genaamd ST - officieel gemaakt. Op de iets andere lijnvoering, de langere lengte en kofferruimte na, is de Exeo ST identiek aan de sedan. Vanaf dit najaar staat het model bij de vaderlandse dealers.

Het was te verwachten dat de Seat Exeo ST (Sport Tourer) sterk zou lijken op de Audi A4 Avant van de vorige generatie. Maar net als bij de voorzijde hebben de Spanjaarden een eigen draai aan de achterzijde gegeven. Overeenkomstig met het huidige familiegezicht van het Spaanse merk. Wat betreft het interieur hetzelfde tafereel. Dat is op de iets kleinere kofferruimte van 442 liter na identiek aan de Exeo Sedan, dat op z’n beurt weer is afgeleid van de huidige A4 Cabrio. Bovendien hebben we het allemaal al kunnen zien aan de hand van de video die onlangs op het web verscheen. Geen verrassingen dus.

Motoren
Het motorengamma is eveneens gelijk aan dat van de sedan. Dat betekent dat de ST te verkrijgen is met drie benzinemotoren die variëren in vermogen tussen de 102 en 200 pk. De instapper betreft een 1.6 liter, terwijl de krachtigste een 2.0 liter is die geholpen wordt door een turbo. Dieselen kan met drie verschillende 2.0 liter commenrail motoren. De instapper beschikt over 120 pk, gevolgd door de 143 pk sterke variant. De krachtigste oliestoker heeft een vermogen van 170 pk. Zowel alle benzines als alle diesels zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en voldoen aan de EU5-emissienorm.

Uitrustingniveau
Het kleurenpallet van de Exeo ST bestaat uit 14 mogelijkheden en het interieur kan uitgevoerd worden in zes verschillende tinten. Qua uitvoeringen is er keuze uit drie mogelijkheden: Reference, Style and Sport. Voor de inhoud van ieder uitrustingniveau verwijzen we jullie graag naar het artikel van de Seat Exeo Sedan. 

Najaar 2009
Zoals genoemd staat de nieuwe Seat Exeo ST nog aankomend najaar in de showrooms. De prijslijst van de Exeo Sedan begint bij € 23.995,- voor de 1.6 benzine. Wij verwachten dat de vanafprijzen van de Exeo Sport Tourer zo´n € 1.500,- hoger zullen liggen. Exacte prijzen volgen binnenkort, evenals meer foto´s.

Gerelateerde artikelen

Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo

Autonieuws
Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo
> Artikel lezen

Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012

Autonieuws
Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.