Autonieuws

Mercedes E-Guard: bestand tegen aanslagen

De nieuwe Mercedes E-klasse wordt binnenkort ook leverbaar in Guard-uitvoering. De E-Guard, zoals het model officieel heet, is bestand tegen kogels en naar wens ook granaten. Mercedes levert de bepantserde E-klasse in combinatie met drie motoren en met tal van veiligheidsverhogende extra’s.

Mercedes heeft een ervaring van ruim 80 jaar als het gaat om zwaar beveiligde auto’s. Prominente personen zoals politici, filmsterren en hooggeplaatste functionarisseren worden al sinds jaar en dag vervoerd in de Guard-modellen die Mercedes door de jaren heen op de markt heeft gebracht. De meest bijzondere en recente aanvulling op het Guard-gamma is de vorig jaar gepresenteerde S600 Pullman Guard. Deze twaalfcilinder limousine is bestand tegen zwaar geschut.

VR4
Voor wie niet de behoefte (of het geld) heeft om een bepantserde S-klasse te rijden levert Mercedes al jaren ook een E-Guard. Zo ook van de nieuwe E-klasse. Aan de buitenzijde van het model is niets te zien, maar tussen de carrosserie en de interieurpanelen is het nodige extra staal verwerkt. Bovendien zijn de ruiten van speciaal polycarbonaat gemaakt. Dat alles moet tot .44 Magnum kogels kunnen tegenhouden. Dat komt neer op een VR4-bepantsering (voorheen B4 genoemd). Wie dat wenst kan ook kiezen voor een bepantsering van de onderzijde van de auto waardoor ook granaten niet tot het interieur kunnen doordringen.

Noodknop
Mochten de inzittenden toch in een benauwde situatie terecht komen dan zijn er wat extra voorzieningen getroffen. Zo kan men via een intercom met de buitenwereld communiceren en kan de noodknop worden ingedrukt waardoor de lichten beginnen te knipperen en de auto een alarmsignaal afgeeft. Een soort afschrikreactie zeg maar. Wordt het vuur geopend dan zitten de inzittenden sowieso veilig en kan er dankzij de speciale banden altijd worden doorgereden.

Drie motoren
Het motorengamma van de E-Guard bestaat uit de E 350, E 500 en E 350 CDI BlueEfficiency. Stuk voor stuk krachtige motoren, want de E-Guard weegt de nodige kilo´s extra. Mercedes heeft de auto nog tijdens de ontwikkeling van de nieuwe E-klasse dan ook uitgebreid getest. Hierbij werden niet alleen simulaties gedaan, maar ook werden de remmen getest op bergpassen in de Alpen en werden uiteraard zowel hitte- als wintertesten uitgevoerd. Om de protectie te testen werden er heel wat kogels afgevuurd en voor de veiligheid tijdens een mogelijke aanrijding werden botsproeven gedaan.

Wie de extra veiligheid nodig acht kan gewoon bij Mercedes terecht. Het Guard-pakket is leverbaar voor 45.000 euro (exclusief belastingen). Vanaf april is de Mercedes E-Guard leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.