Autonieuws

Hyundai onthult HED-6 Concept in Genève

Op de Autosalon van Genève onthult Hyundai deze HED-6 Conceptcar. De auto geeft ons een voorproefje van het design van Hyundai’s nieuwe compacte SUV’s. Concreet gesteld; dit is een voorbode van de nieuwe Tucson.

Hyundai werkt momenteel volop aan de ontwikkeling van de compleet nieuwe Tucson. De uitermate succesvolle compacte SUV van de Koreanen wordt dit jaar vervangen door een compleet nieuw model en krijgt bovendien een nieuwe naam: iX35. Bij het verspreiden van deze eerste computertekening van de HED-6 Concept liet Hyundai weten dat het een voorproefje is van het design van Hyundai’s nieuwe compacte SUV’s. En dus ook van de nieuwe Tucson. Vergelijken we de spyshots van de Tucson met deze computertekening dan zien we wat overeenkomsten. Genoeg om te kunnen stellen dat de nieuwe Tucson hier in conceptvorm staat.

Prominente rol
De conceptcar zal in Genève een prominente positie innemen op de Hyundai-stand. Gespoten in een speciale ijsblauwe kleur en voorzien van 21 inch lichtmetalen wielen en LED-dagrijverlichting zal het model zeker opvallen. Niet zichtbaar is dat er onder de motorkap een nagelnieuwe 1.6 liter turbomotor met 175 pk ligt.

Primeur in Genève
In Genève zal Hyundai de auto officieel onthullen. Daar presenteert het merk ook de 3-deurs versie van de i20 en een i30 voorzien van start-/stoptechniek. De afgelopen jaren presenteerde Hyundai al vaker HED-conceptcars. Het meest recent was de HED-5 die vorig jaar in Genève stond.

Gerelateerde artikelen

De ix35 is dood, leve de Hyundai Tucson!

Autonieuws
Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Hyundai ix35 Fuel Cell € 100.000,- goedkoper

Autonieuws
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
> Artikel lezen

Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson

Autonieuws
Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai ix35 vermoedt kleine Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.