Autonieuws

Spectaculaire concept van Dacia in Genève

Dacia, de Roemeense fabrikant dat een imago heeft opgebouwd als budgetmerk heeft ambities. En dat zal het aan de hand van een spectaculaire concept tonen tijdens de aankomende Autosalon van Genève.

Meteen toen we de afbeeldingen zagen dachten we aan een nieuwe versie van de prachtige Saab 9-X Air Concept. Maar toen we het woord ´Dacia´ zagen begonnen we spontaan te glimlachen: crisis in het hoofd van de Roemenen? Niets is minder waar. Dacia heeft ambities en dat laat het aan de hand van deze conceptcar zien in Zwitserland. 

Inspiratiebronnen
Saab en Dacia hebben geen enkele verbintenis met elkaar, maar al zou het studiemodel ook maar een greintje weg hebben van de 9-X dan hoor je ons niet klagen. De achterkant toont een heel ander beeld. Op spannende wijze zijn de achterlichten vormgegeven. Het lijkt wel of de achterlichtunits van de Lamborghini Estoque als inspiratiebron hebben gediend. Ook zo´n spectaculaire concept.  

Jonge doelgroep
Waarschijnlijk wil Dacia met deze concept een voorproefje tonen van wat er in de toekomst nog komen gaat. Het is duidelijk dat de Roemenen zich dan meer willen gaan richten op de jongere autokopers. We kunnen eigenlijk alleen deze maar gissen naar hetgeen waarmee Dacia ons gaat verrassen. De beelden zijn onofficieel en verdere details van de concept ontbreken dan ook nog. Gelukkig duurt het niet lang meer voordat de Autosalon van Genève haar deuren opent. Begin maart is het zover en komen we meer te weten over deze spannende Dacia Concept. Wij houden jullie op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Kan de nieuwe Duster zich het predicaat budget nog permitteren?

Spyshots
> Artikel lezen

Dacia heeft een nieuwe Duster, écht waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Dacia pakt uit: halve gamma op de schop

Autonieuws
Dacia pakt uit: halve gamma op de schop
> Artikel lezen

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.