Autonieuws

De nieuwe Mazda3 MPS

Dit is de nieuwe Mazda3 MPS. Het absolute topmodel binnen de Mazda3-reeks zal wederom beschikken over een flink motorpotentieel. De hoogte ervan hangt Mazda echter nog niet aan de klok.

De Autosalon van Genéve opent begin maart haar deuren en één van de nieuwe auto’s die daar wordt gepresenteerd is de nieuwe Mazda3 MPS. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het model zich onderscheid van z’n minder bedeelde broers. Meteen valt de enorme luchtinlaat op de motorkap op. We gaan ervan uit dat deze er niet voor niets zit en de verder verfijnde 2.3 liter turbomotor van extra koeling moet voorzien. De dakspoiler zal voor een betere afvoer van de luchtstoom over het dak zorgen, terwijl de diffuser dit op zijn beurt doet voor de luchtstroom onder de auto. Hoewel de laatste vooral moet bijdragen aan het sportieve design.

Minimaal gelijkblijvend
Zoals gezegd houdt Mazda de lippen nog stijf op elkaar wat betreft het maximale vermogen. Maar reken erop dat we hierin geen daling zullen aantreffen. Het vermogen van z’n voorganger (260 pk) wordt minimaal geëvenaard.

Gerelateerde artikelen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.