Autonieuws

Prijzen Audi R8 V10: 500 euro per extra pk

Deze zomer staat de Audi R8 V10 bij de dealers. Met onder de motorkap een 5.2 liter V10 met een vermogen van 525 pk krijgt de R8 hiermee een nog krachtiger hart. Dat vertaalt zich ook in de prijs, want de V10 is ruim 50.000 euro duurder dan de achtcilinder R8. Omgerekend is dat ruim 500 euro per extra pk.

Audi klimt nog hogerop met de R8. De auto was al leverbaar met een 420 pk sterke V8, maar vanaf deze zomer kan er ook worden gekozen voor een machtige V10. De motor is afgeleid van de krachtbron uit onder meer de RS6 en S8 die op hun beurt weer sterke overeenkomsten hebben met de krachtbron uit de Lamborghini Gallardo. Lamborghini en Audi zijn al bloedverwanten, maar door de harttransplantatie van de V10 in de R8 komen ze wel heel dicht bij elkaar. Zo dicht zelfs dat ze in elkaars vaarwater komen te zitten. De R8 moet nog net zijn meerdere erkennen in de Gallardo LP 560-4 (560 pk), maar veel scheelt het niet.

Geheugen opfrissen
Om het geheugen nog even op te frissen; de V10 in de R8 ontwikkelt een vermogen van 525 pk en weet daarmee in 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Ten opzichte van de achtcilinder R8 verschilt de auto op enkele details. Zo zien we een iets andere achterbumper, gewijzigde uitlaatpijpen en wat meer geprononceerde luchtinlaten aan de zijkant.

Prijzen
De prijzen van de R8 5.2 FSI quattro - zoals de auto in de prijslijsten wordt opgenomen - beginnen bij € 210.440,- voor de handgeschakelde variant. Wie voor de R-tronic kiest betaalt € 217.410,-. Voor dat geld wordt standaard onder meer LED-hoofdverlichting, Magnetic Ride, 19 inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding, Bang & Olufsen Sound System en een uitgebreid DVD-navigatiesysteem gemonteerd. Op de optielijst vinden we onder meer keramische remschijven.

De Audi R8 5.2 FSI quattro is per direct te bestellen en staat deze zomer bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.