Autonieuws

Exclusief: productiemodel Toyota iQ EV uitgelekt

Op de NAIAS in Detroit presenteerde Toyota een conceptcar van een elektrisch aangedreven iQ. De auto is een rechtstreekse concurrent voor de elektrisch aangedreven Smart en gaat in productie, zo kunnen wij nu exclusief onthullen.

Het is ongelofelijk. Enkele dagen nadat we de iQ EV in Detroit zagen staan ontvangen we deze foto. De foto is afkomstig van een bron binnen Toyota in Japan en is niet nep of gephotoshopt zoals dat misschien lijkt. Deze foto is namelijk gemaakt van een preproductiemodel van de elektrisch aangedreven iQ. Eén ding weten we zeker. De elektrische iQ gaat er komen. En binnen afzienbare tijd.

Specificaties
Als de specificaties overeenkomen met de in Detroit gepresenteerde conceptcar is de iQ volledig elektrisch aangedreven en daarmee vrij van de uitstoot van schadelijke gassen. De actieradius is met 50 km echter wel wat beperkt. Verwacht dan ook een doelgroepomschrijving die nog meer op stadsbewoners is gericht dan de gewone iQ. Opladen van de accu’s kan overigens overal, mits er een stopcontact in de buurt is.

Naar verwachting zal de iQ EV nog dit jaar in productie gaan en in de VS en Japan op de markt komen. Europa volgt mogelijk in 2010.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Toyota iQ EV in Genève

Autonieuws
Elektrische Toyota iQ EV in Genève
> Artikel lezen

Elektrische Toyota iQ steeds dichterbij

Autonieuws
Elektrische Toyota iQ steeds dichterbij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.