Autonieuws

Niet voor ons: Lexus HS250h

Speciaal voor het land waar de hybride momenteel hot is introduceert Lexus de HS250h. De gloednieuwe hybride is de vierde hybride Lexus, maar zal in tegenstelling tot de anderen niet naar Europa komen.

Onder de kap van de Lexus ligt een 2,4 liter viercilinder met 187 pk. Het vermogen wordt via een CVT-transmissie op de voorwielen overgebracht. Naast de elektromotor die de auto energie bespaart, zorgt de lage cW-waarde van 0,27 ervoor dat het verbruik binnen de perken blijft. Feiten over het verbruik of over de uitstoot heeft het merk helaas nog niet willen doen.

Pre-collision System
Naast de hybride aandrijving heeft de HS250h ook andere hightech uitrusting aan boord. Zo beschikt de auto over tien airbags, Electronic Power Steering en Vehicle Stability Control. Ook kan de koper voor systemen als Pre-collision System met Dynamic Radar Cruise Control en een Head-up Display (HUD) kiezen.

Niet voor Europa
De Lexus HS250h zal aan het einde van de zomer leverbaar zijn aan de andere kant van de grote plas. Hij zal ook exclusief voor Amerika blijven, aldus Lexus. Toch is er een hele kleine kans dat het model ook naar het Europese vaste land komt.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.