Autonieuws

Dodge gaat elektrisch met de Circuit EV

Tijdens de Autoshow in Detroit toont Dodge haar visie van een elektrisch aangedreven sportwagen. Deze op de Lotus Europa gebaseerde auto zorgt voor prima prestaties, maar stoot geen schadelijke stoffen uit.

Dodge presenteerde al eerder een elektrische aangedreven auto. Deze ZEO concept liet goed zien welke kant het merk op wil gaan, maar had geen productie aspiraties. Zeer waarschijnlijk is dat met de huidige versie wel anders. Het model, welke nog een conceptcar is, lijkt al redelijk productieklaar.

Electric drive
Qua techniek borduurt de Circuit EV verder op het ZEO concept wat voor prima prestaties zorgt. Nul naar honderd kilometer per uur doet de elektrische auto namelijk in minder dan vijf seconden. De topsnelheid blijft steken op een snelheid van om en nabij 200 km/h. Het ‘electric-drive‘ systeem van deze auto bestaat uit een elektromotor met een vermogen van 268 pk, een geavanceerd lithium-ion batterijpakket en een geïntegreerd managementsysteem. De elektromotor beschikt over een koppel van 650 Nm. De Dodge EV is uitgerust met de laatste lithium-ion-technologie waardoor de actieradius tussen de 240 en 320 km ligt. Het opladen van het batterijpakket gebeurt door simpelweg de stekker in het stopcontact te steken. Na vier uur laden zijn de batterijen weer volledig vol en klaar voor gebruik.

Toekomstmuziek?
De Amerikaanse fabrikant zal vermoedelijk snel met een elektrische auto op de markt komen. Eerst waarschijnlijk op basis van een MPV of SUV, maar het merk sluit niet uit dat deze EV ooit het levenslicht ziet. Wij wachten in spanning af.

Gerelateerde artikelen

Fabelachtige SRT Tomahawk Vision GT heeft 2.590 pk

Autonieuws
SRT Tomahawk Vision Gran Turismo
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.