Autonieuws

Volkswagen Roadster eindelijk productierijp

Zo’n vijf jaar geleden gaf Volkswagen aan dat het productieplannen heeft voor de Concept R, een studiemodel van een compacte roadster met middenmotor. In 2007 zou het model de showrooms moeten bereiken. Na enkele jaren van vertraging is het dan eindelijk zover: de Volkswagen Roadster is productierijp.

  • Voorbode van een sportieve roadster
  • Voortbordurend op Volkswagen´s nieuwe design-DNA
  • Handbediend lichtgewicht dak
  • Zeer zuinige 180 pk sterke TDI-motor
  • Productierijp in 2010

Inmiddels heeft Volkswagen het model omgedoopt tot Concept BlueSport, die zoals zijn naam al aangeeft nog steeds in z’n conceptfase zit. Echter zal dat niet lang meer duren, want het studiemodel ziet er op enkele details na productierijp uit. We verwachten dat de roadster binnen anderhalf jaar bij de dealers zal staan.

Handbediend
De Volkswagen Concept BlueSport is gebaseerd op de nieuwe generatie Polo en meet 3,99 in de lengte, 1,75 meter in de breedte en 1,26 meter in de hoogte. Het design heeft duidelijk trekjes van de Golf en Scirocco en past daarmee helemaal in het familiegezicht van Volkswagen. Walter Da Silva, die in het verleden modellen van Alfa Romeo ontwierp, tekende ook de lijnen van de forse 19 inch wielen. De oranje softtop match prima bij het Flex Silver kleurige exterieur. Om gewicht te sparen is deze kap niet elektrisch te bedienen, maar Volkswagen belooft dat de handmatige bediening slechts enkele tellen duurt.

1 op 23,2
Met een 180 pk sterke commonrail-TDI aan boord weet de roadster nette prestaties neer te zetten. De sprint naar 100 km/h duurt slechts 6,6 seconden en de topsnelheid bedraagt 226 km/h. Ondanks deze prestaties is de auto erg zuinig in gebruik. De middenmotor neemt slecht 4,3 liter diesel tot zich over een traject van 100 kilometer. Anders gezegd; een zeer beperkte dorstigheid van slechts 1 liter op 23,2 kilometer. Deze verbruikwaarden worden mede gerealiseerd door de nieuwste commonrail techniek, een start/stopsysteem en een energieregeneratie module.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen R Pikes Peak heeft gedaan waarvoor 't kwam

Autonieuws
Volkswagen R Pikes Peak doet waarvoor het kwam
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.