Autonieuws

Publiek geheim: de nieuwe Opel Astra

Het was Opel’s bedoeling de nagelnieuwe Astra pas aankomende zomer voor het eerste aan het wereldpubliek te tonen middels enkele afbeeldingen. Maar tijdens een prepresentatie van de nieuwe generatie wist een overmoedige Opel-verkoper alvast een foto van de boreling te schieten met z’n GSM. Zie hier de nieuwe Opel Astra 5-deurs!

De telefoonfoto mag dan weliswaar niet scherp zijn, het is duidelijk te zien in welke vorm de nieuwe Opel Astra in september op de IAA staat te schitteren. Schitteren is hier inderdaad het best gekozen woord, want - voor zover wij het kunnen zien - ziet de nieuwe Astra er bijzonder aantrekkelijk uit. Het design (en interieur) borduurt duidelijk voort op dat van de Insignia. Ook de Astra heeft die zogenaamde ‘Blade’ designlijn in de flankpartij, die in combinatie met de ver op de hoeken geplaatste wielen de Astra een krachtige uitstraling geven. Kortom, Opel´s belangrijkste model gaat het de Golf en de Focus erg moeilijk gaat maken vanaf het moment dat hij in 2010 bij de dealers arriveert.

Breed aanbod motoren
Na de vijfdeurs variant zullen de 3-deurs GTC en de stationwagon op termijn volgen. Ook komt er weer een cabriolet, die in tegenstelling tot het huidige model van een stoffen kap is voorzien. Zoals we van Opel gewend zijn zal de Astra in combinatie met een groot aantal motoren te bestellen zijn, waarbij de vermogensafgiftes eveneens zeer uiteenlopend variëren. Qua techniek deelt de nieuweling overigens z’n onderdelen met de Chevrolet Cruze en de nieuwe generatie Saab 9-3.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.