Autonieuws

Zo oogt de Nissan GT-R SpecV

Nissan geeft eindelijk de eerste officiële foto’s van de langverwachte GT-R SpecV vrij. Het meest potente model binnen de GT-R reeks is vooralsnog alleen bestemd voor Japanse consumenten. Hoewel de bolide vermoedelijk op termijn ook in de Europese en Amerikaanse showrooms te verwachten is.

Voor degene die de ‘standaard´ GT-R wat te gewoontjes vindt presenteert Nissan de GT-R SpecV. Het topmodel levert nog meer vermogen - officiële cijfers zijn overigens nog onbekend - en is voorzien van diverse extra’s die de sportwagen naar een (nog) hoger niveau tillen.

Carbon
De exclusiviteit van de GT-R SpecV zit hem in een aantal leuke voorzieningen zoals een achterspoiler, grille en luchtinlaten van carbonfiber. Bijzonder zijn ook de keramische remschijven die voor extra stopkracht zorgen en niet gevoelig zijn voor fading wanneer de GT-R flink onder handen wordt genomen. Nieuwe lichtgewicht 20 inch wielen maken het geheel aan de buitenzijde af. Bovendien is er voor de SpecV een exclusieve lakkleur ontwikkeld genaamd Ultimate Black Opal. Niet zichtbaar, maar waarschijnlijk wel merk- en hoorbaar, is het nieuwe uitlaatsysteem.

Gewichtsbesparing
Nissan heeft het gewicht van de sportwagenmodel verlaagd - wat ten goede komt aan de prestaties - zonder afbreuk te doen aan de alledaagse bruikbaarheid van de GT-R. Zo is de achterbank achterwege gelaten en zijn sommige panelen van carbonfiber vervaardigd. Prachtige Recaro kuipzetels met koolstofvezelafwerking dragen eveneens bij aan het verlagen van het wagengewicht.

High Gear Boost Control
De SpecV moet meer vermogen kunnen leveren dan de standaarduitvoering, maar cijfers geven de Japanners niet vrij. Wij vermoeden echter een vermogen van 527 pk en 600 Nm. Wel laat Nissan weten dat de SpecV voorzien is van High Gear Boost Control. Hiermee wordt de 3.8 liter V6-twinturbo tijdelijk voorzien van extra power. Vooral de trekkracht in het middengebied heeft hier baat bij, waardoor hoge toeren draaien niet noodzakelijk is. Dit bespaart uiteindelijk weer brandstof, volgens Nissan.

Gerelateerde artikelen

Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats

Autonieuws
Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats
> Artikel lezen

Ook Nissan GT-R Nismo nog weer wat scherper

Autonieuws
Nissan GT-R Nismo 2016
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'

Autonieuws
Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Laatste ronde voor Nissan GT-R Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.