Autonieuws

Nieuwe look voor Rover 25

Het was te verwachten, eerst de 75, toen de 45 en nu de vernieuwde 25. Rover timmert hart aan de weg om haar modellen er weer fris uit te laten zien. Zo ook deze vernieuwde Rover 25.

De echte schoonheid zit van binnen, dat is ook bij een auto het geval. Hij kan er prachtig uitzien, toch is het rijden minstens zo belangrijk. Bij Rover rommelt het al jaren en de gevolgen daarvan zijn toch duidelijk zichtbaar. Nieuwe modellen komen er niet. De Rover 75, 45 en nu ook de 25 hebben immers alleen een facelift ondergaan. De 45 en 25 zijn echter al ruim 8 jaar op de markt en dan wordt het toch wel tijd om een model te vervangen. Dit is ook te merken aan het rijden van de 45 en 25. Deze modellen rijden prima voor een auto van een paar jaar geleden maar voor de huidige standaard komen ze niet meer zo heel goed mee (zie ook de rij-impressie van de Rover Streetwise). Over de Streetwise gesproken, zou Rover die ook gaan vernieuwen? Die is immers nog maar pas op de markt maar wel gebaseerd op de 25. 

Nieuwe merkidentiteit
Het nieuwe Rover logo in de grille, de dubbele koplampen achter helder glas en de wat scherper gesneden vormen geven de nieuwe merkidentiteit van Rover aan. Deze is ingezet met de 75 waarna de 45 en nu de 25 al snel volgden. Ook aan de achterkant is de nieuwe stijl herkenbaar. Met name de vlakke achterklep, waar eerste de kentekenplaat geplaatst was, valt op. Verder is het exterieur opgefrist met nieuwe lakkleuren, nieuwe lichtmetalen wielen en wat details.

Modern interieur
Ja dat werd tijd! Rover heeft begrepen dat het interieur wel een flinke opfrisser kon gebruiken en dat hebben ze dan ook ter harte genomen. Het interieur, en met name het dashboard, is grondig vernieuwd. Een moderne middenconsole met sportieve, ronde ventilatierooster stralen stijl uit. Verder zien we een nieuwe klokkenwinkel en zijn er diverse soorten nieuwe bekleding, kleuren en houtsoorten leverbaar.

Nieuw voor de 25 zijn een aantal moderne zaken zoals automatische deurvergrendeling wanneer je gaat rijden en een piepje dat aangeeft dat je deuren niet goed gesloten zijn wanneer je de auto op slot wiel doen. Een primeur in zijn segment een de op afstand te openen achterklep zoals we dat ook kennen van de Honda Accord Tourer.

Rijden wordt aangenamer
De vernieuwde Rover 25 zal leverbaar zijn met de bekende motoren. Te noemen de 1.1 (75 pk of 84 pk), 1.4 (103 pk), 1.6 (109 pk) en een 2.0 TD (101 pk). De 1.6 benzinemotor is tevens leverbaar met een CVT automatische transmissie.

Om de auto ook technisch een beetje moderner te laten aanvoelen heeft Rover het een en ander aan het onderstel aangepast. De nieuwe 45 moet wat scherper sturen en de remmen moeten wat beter aan te voelen zijn.

Gerelateerde artikelen

Engeland verliest MG Rover aan China

Autonieuws
Engeland verliest MG Rover aan China
> Artikel lezen

*UPDATE* Geen Roewe, maar een Luxgen SUV

Spyshots
*UPDATE* Geen Roewe, maar een Luxgen SUV
> Artikel lezen

Rover 75 V8 voorzien van prijskaartje

Autonieuws
Rover 75 V8 voorzien van prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.