Autonieuws

In de spotlights: Mercedes-Benz CLS Grand Edition

Mercedes-Benz presenteert de CLS Grand Edition. Een gelimiteerd model dat zich met zijn bijzondere lakkleur en accenten en extra luxe onderscheid van z’n minder bedeelde broers.

Het segment van vierdeurscoupés zal binnenkort een flinke boost krijgen met de komst van enkele nieuwe modellen. Mercedes is met de CLS pionier in deze klasse en wil dat graag zo houden. Althans, Das Haus zou het fijn vinden dat klanten behouden blijven en straks niet overstappen naar de concurrentie nu deze zich uitbreidt. Daarom lanceert het merk de aantrekkelijke CLS Grand Edition, een gelimiteerd model met een speciale matte carrosseriekleur genaamd ‘designo magno platinum’ en enkele mooie afwerkingsdetails. Zo zijn de lamellen van de grille eveneens uitgevoerd in ‘designo magno platinum’ en wordt het geheel gezet op 18 inch AMG-wielen met titaniumkleurige accenten in de spaken. Het Grand Edition-embleem op de flanken geeft weer dat het hier niet om een standaard model gaat. Overigens is er keuze uit vier lakkleuren: obsidiaanzwart, iridiumzilver, carneoolrood of flintgrijs.

Interieur
Binnenin onderscheidt de Grand Edition zich met z’n met alcantara beklede dakhemel, elektrisch verschuifbare schuif/kantdak en houtinleg in het dashboard, stuur en pook. Het betreffende hout kan naar wens glanzend of mat afgewerkt worden. Verder bepalen sportieve aluminium pedalen, velours ‘Grand Edition’ vloermatten en diverse Grand Edition-emblemen de sfeer in het interieur. Qua leer is er keuze uit vijf verschillende kleuren. En het COMMAND-multimediasyteem behoort eveneens tot de standaarduitrusting.

Uitlevering in maart
De Mercedes-Benz CLS Grand Edition is te bestellen in combinatie met vier motoren, waaronder twee zescilinders benzinekrachtbronnen, een V8-benzine en een V6-diesel. De CLS Grand Edition is per direct te bestellen, maar de uitlevering zal niet eerder geschieden dan maart aanstaande. Hoeveel Mercedes in Nederland vraagt voor het gelimiteerde model is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.