Autonieuws

Ook BMW PAS op basis van 3-serie op komst

In 2010 zal BMW een Progressive Activity Sedan (PAS) lanceren, een liftback-achtig model gebaseerd op de nieuwe 5-serie met een sterk aflopende daklijn en grote achterklep. En nu beweert het Britse Autocar dat het merk ook met een soortgelijk model op basis van de 3-serie komt.

Autocar heeft deze informatie op zijn beurt weer van BMW’s topman Norbert Reithofer. Beide PAS-modellen zullen zich richten op een kopersgroep die graag net even wat anders wil dan de massa. BMW deed dit al eerder met de X6 en zij hopen dat de PAS-modellen net zo enthousiast ontvangen zullen worden. Zowel de 5-serie GT en de 3-serie GT, zoals de auto’s waarschijnlijk gaan heten, beschikken over achterwielaandrijving. BMW’s vierwielaandrijvingsysteem xDrive zal optioneel in de prijslijsten te vinden zijn.

Liftback
De 3-serie GT wordt gebaseerd op de nieuwe generatie van de ‘Dreier’ en heeft dezelfde kenmerken als de 5-serie GT. Dat betekent in de basis een stationwagonachtig model, maar dan met een sterk aflopende daklijn, lange achterruit, stijlloze ramen en een grote achterklep. Typische eigenschappen zoals we die ook kennen van de Mitsubishi Lancer Sportback, een liftback. De achterklep overigens is tweedelig. Een prachtige eigenschap dat onlangs debuteerde op de Skoda Superb en een systeem die we in de toekomst veel vaker zullen gaan tegenkomen. 

Marktintroductie nog onbekend
De 3-serie GT wordt gepositioneerd tussen de 3-serie Touring en de nieuwe X3 en biedt plaats aan minimaal vijf personen. Het motorenaanbod zal overeenkomen met die van de toekomstige 3-serie, welke in een later staduim - met het oog op downsizing - zal worden aangevuld met viercilindermotoren in combinatie met turbotechniek. Reithofer meldt ook dat de komst van deze kleinere BMW PAS geraamd is in het jaar 2011, maar de definitieve datum moet nog worden vastgesteld. De bouw zal vermoedelijk plaatsvinden in de fabriek in Spartanburg (Zuid-Carolina, Verenigde Staten). De fabriek in Rosslyn (Zuid-Afrika) zou ook een optie kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bocht met de nieuwe BMW 5-GT

Spyshots
> Artikel lezen

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

Spyshots
BMW 5-serie
> Artikel lezen

BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT

Autonieuws
BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT krijgt toch een vervolg

Spyshots
BMW 5-serie GT
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk

Autonieuws
BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.