Autonieuws

Is voor Saab het einde in zicht?

General Motors poogt tot maart volgend jaar om Saab te verkopen. Geen nieuwe eigenaar betekent een definitief einde voor Saab. Vasthouden is eigenlijk geen optie meer.

General Motors mag dan wederom een lening bij de Amerikaanse overheid hebben weten los te peuteren. Ditmaal zijn de voorwaarden hieraan behoorlijk strenger. Indien het autoconcern haar zaken niet spoedig op orde heeft, moet de gehele lening weer teruggestort worden. Dat zou zelfs het einde van General Motors kunnen betekenen en om dat (voorlopig) niet te laten gebeuren moeten er drastische maatregelen en beslissingen genomen worden. Eén daarvan is de definitieve beslissing over Saab: verkopen of de stekker eruit!

Deadline in maart
Indien er voor maart geen nieuwe eigenaar voor het Zweedse merk wordt gevonden, beslist General Motors of Saab (en Hummer) definitief haar deuren moet sluiten. Het al tijden kwakkelende Saab nog langer te behouden is eigenlijk geen optie meer, want dat zou GM zelf fataal worden. Daarentegen kan GM ook niet zonder Saab, aangezien zij al lange tijd gebruikmaken van de Zweedse expertise op het gebied van compacte turbomotoren. Diverse modellen binnen het GM-concern maken er namelijk gebruik van. Bovendien is en wordt het ‘downsizen’ van motoren steeds belangrijker. Kortom, het wordt GM niet makkelijk gemaakt een beslissing over Saab te nemen. Zaken moeten zorgvuldig tegen elkaar worden weggestreept. GM hoopt dat de positieve punten van Saab kopers zal aantrekken, want tot op heden heeft nog niemand zich gemeld. Voor Hummer zou er interesse zijn vanuit China.

Gerelateerde artikelen

Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band

Autonieuws
Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band
> Artikel lezen

Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!

Autonieuws
Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!
> Artikel lezen

Laatste modellen Saab onder de hamer

Autonieuws
Laatste modellen Saab onder de hamer
> Artikel lezen

'Nieuwe' Saab 9-3 ook in Nederland te koop

Autonieuws
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.