Autonieuws

1.287 pk voor SSC Ultimate Aero ´09

Downsizing of pk-wedloop? Daar doet Shelby SuperCars niet aan en verhoogde het motorvermogen van de Ultimate Aero met maar liefst vijftien procent. Het resultaat: 1.287 pk en een topsnelheid van 434 km/h.

De pk-wedloop bij de massaproducerende autofabrikanten is naar eigen zeggen dan misschien voorbij, het segment van de ultieme supersportwagens peinst er niet over om hieraan toe te geven. De komst van de Bugatti Veyron heeft iets los gemaakt bij de spelers in deze markt en sindsdien probeert de een na de ander de Veyron te overtreffen. Shelby SuperCars (SSC) is hiervan één van de bekendste met haar Ultimate Aero. Als recordhouder van ’s werelds snelste productieauto wist het de nodige aandacht naar zich toe te trekken. En nu heeft SSC haar belangrijkste model verder verfijnd voor het komende jaar. Het resultaat mag er wezen. Voortaan weet de twin-turbo V8 maar liefst 1.287 pk op te hoesten. Verwacht wordt dat de topsnelheid hierdoor stijgt naar een hoogte van 434 km/h. Officieel is dit overigens nog niet bevestigd.

Vernieuwingen modeljaar 2009
Om de Ultimate Aero zover te krijgen is het motorblok onder handen genomen en heeft de carrosserie een aantal ingrijpende wijzigingen ondergaan waardoor de aerodynamica werd verbeterd. De inlaten in de flanken zuigen nu twintig procent meer lucht aan dan voorheen. Meer koeling voor de V8 is het gevolg. Vernieuwend is de AeroBrake achterspoiler, die afhankelijk van de remkracht op het pedaal zichzelf uitklapt en voor een grotere vertraging zorgt. Het interieur is verder opgefrist met een licht gewijzigd instrumentenpaneel en middenconsole. Carbonfiber accenten ademen meer exclusiviteit uit en ook zien we vanaf modeljaar 2009 een digitale temperatuurmeter en een bandenspanningcontrolesysteem. Een systeem dat de wagensoftware kan uitlezen behoort eveneens hiertoe.

Gerelateerde artikelen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.