Autonieuws

Uitgelekt: Dit is de Audi R8 V10!

Hier is ‘ie dan, de veelbesproken en langverwachte Audi R8 V10. Veel meer dan deze afbeeldingen is er nog niet bekend. Echter duurt het niet lang meer voordat we meer weten, morgen komt Audi met de officiële specificaties naar buiten.

Alweer vijf jaar geleden - op de IAA in Frankfurt - verraste Audi ons met de Le Mans Quattro welke onderhuids een dikke V10 bevatte. Maar toen het als productiemodel met de naam R8 op de markt kwam moesten we het doen met een 4.2 liter V8 en 420 pk. Ook niet verkeerd, natuurlijk. Maar stiekem wilden we toch allemaal wel die machtige V10 - waar Audi ons lekker mee had gemaakt - terugvinden in de R8. En nu laat Audi alsnog onze dromen uitkomen. Dit is de Audi R8 V10.

528 pk?
In de wandelgangen wordt er gesproken over een 5.2 liter V10 met 528 pk, een sprint naar 100 km/h in 3,9 seconden en een topsnelheid van 315 km/h. Daarmee komt de R8 V10 akelig dicht in de buurt van de Lamborghini Gallardo LP560-4 die 560 pk onder de kap heeft. Concurrentie uit eigen huis dus, aangezien Lamborghini onder de vleugels van Audi AG schuilt.

Onderscheid
Ten opzichte van de V8-variant onderscheidt de V10 zich door z´n ovale eindpijpen, diffuser en - als primeur - de volledige LED-koplampen. Bovendien is Magnetic Ride standaard op de tiencilinder, evenals het geweldige Bang & Olufsen audiosysteem. 

Het is overigens nog even wachten op de officiële informatie van Audi zelf. Lang duurt dit niet, want morgen is het al zover. Wij houden jullie op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.