Autonieuws

Ford verlaagt uitstoot MPV´s

Ford heeft het brandstofverbruik, en daarmee de gemiddelde CO2-uitstoot, van haar MPV modellen verlaagd. Dit heeft niet alleen een gunstig effect op het milieu, maar ook op de aanschaf- en exploitatiekosten.

Een aantal kleine aanpassingen aan de C-Max, S-Max en Galaxy hebben aanzienlijke voordelen opgeleverd. Zo werd het verbruik van de C-Max 1.6 TDCi (100 en 109 pk) teruggebracht naar 4,5 l/100 km en bedraagt de CO2-uitstoot voortaan 119 g/km. Het gevolg is dat de auto voortaan een energielabel A krijgt (was B). Hoogstwaarschijnlijk houdt het een prijsverlaging van 500 euro in, maar Ford Nederland kon dat nog niet bevestigen.

S-Max en Galaxy
Ook de Ford S-MAX en Galaxy die zijn uitgerust met 140 pk sterke 2.0-liter Duratorq TDCi motor i.c.m. de handgeschakelde 6-versnellingsbak, realiseren per direct een lager brandstofverbruik en daarmee een gunstiger CO2-uitstoot. Deze nieuwe gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt nu voor beide modellen slechts 159 g/km (eerst 164 g voor de S-MAX en 165 g voor de Galaxy). Dit komt neer op een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 6,0 l/100 km en een groen energielabel B. Ook dat levert vermoedelijk € 500,- korting op, maar net als bij de C-Max is het nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

En dat is drie! De nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Ford Galaxy
> Artikel lezen

Acceptabele meerprijs voor Ford S-Max Vignale

Autonieuws
Ford S-Max Vignale
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.