Autonieuws

Toyota RAV4 ondergaat facelift

De Toyota RAV4 zal het modeljaar 2009 ingaan met een kleine facelift. Naast optische wijzigingen hebben tevens de motoren een update gekregen. En voortaan is de RAV4 leverbaar met alleen voorwielaandrijving.

  • Exterieur en interieur minimaal vernieuwd
  • Nieuwe 2.0 liter Valvematic benzinemotor; aanzienlijk zuiniger
  • Lichtste dieselmotor krijgt meer vermogen
  • Voortaan ook verkrijgbaar met tweewielaandrijving

Toyota is van mening dat het exterieur en interieur van de huidige RAV4 nog niet is gedateerd en voert slechts een beperkt aantal wijzingen door. Binnenin belooft Toyota mooiere materialen. Het belangrijkste nieuws bevindt zich onder de motorkap. Het vernieuwde model beschikt voortaan over een 152 pk sterke 2.0 liter Valvematic benzinemotor die we ook zullen tegenkomen in de nieuwe Avensis. In combinatie met deze tweeliter motor heeft de koper voortaan de keuze uit een voorwiel- of vierwielaangedreven RAV4.

Aanzienlijk zuiniger
Met de komst van de nieuwe Valvematic-krachtbron wordt de oude 2.0 liter vervangen. Een enorme stap voorwaarts aangezien deze behoorlijk zuiniger is. Met 7,4 liter per 100 kilometer verbruikt het maar liefst 1,2 liter minder over hetzelfde traject. Standaard moeten de zes verzetten handmatig gekozen worden; een winst van één verzet ten opzichte van z’n voorganger. Een automatisch transmissie is leverbaar in de vorm van de Multidrive-S. Deze beschikt over zes verzetten die eventueel ook handmatig te wisselen zijn middels de peddels achter het stuurwiel. Tevens bevat de automaat een Sport-functie die sportiever schakelen mogelijk maakt in de automatische stand.

Dieselen
Dieselen kan met de vertrouwde 2.2 liter D-4D die verkrijgbaar is in twee vermogensaangiftes. Dankzij enkele technische aanpassingen is de lichtste versie krachtiger geworden. Het blok perst er nu 150 pk en 340 Nm uit. De huidige moest het doen met 136 pk en 310 Nm. Het verbruik bedraagt gemiddeld 5,7 liter per 100 kilometer in combinatie met de handbak. De krachtigere D-4D blijft in peekaa’s en koppel gelijk, namelijk 177 pk en 400 Nm. Bovendien is deze uitvoering uitsluitend verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

Drie uitvoeringen
De vernieuwde Toyota RAV4 wordt leverbaar in drie uitvoeringen. De ‘middelste’ beschikt standaard over een Bluetooth-aansluiting en een zes CD-wisselaar. Optioneel kan er op alle uitvoeringen een navigatiesysteem met 6,5 inch touch screen, een 10 Gb harde schijf en een achteruitrijcamera worden besteld. Indien de duurste uitvoering met dit navigatiesysteem is uitgerust kan de achteruitrijcamera de beelden achter de RAV4 in de binnenspiegel kan weergeven.

Gerelateerde artikelen

Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker

Autonieuws
Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights

Autonieuws
Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.