Autonieuws

GranTursimo S eerste model onder Maserati’s MC Sport Line label

Maserati presenteert in Bologna haar eigen ‘costum made’ programma MC Sport Line. Onder dit label gaat het Italiaanse merk speciale accessoirepakketten aanbieden voor haar modellenlijn. De GranTurismo S is het eerste model dat hiervan profiteert.

  • Maserati´s eigen personaliseringslabel ´MC Sport Line´
  • GranTurismo S als eerste verkrijgbaar met accessoirelijn
  • Niet alleen optische, maar ook technische verbeteringen
  • Vanaf begin 2009 leverbaar, daarna volgt het oveige Maserati gamma

Steeds meer fabrikanten zetten een eigen verfraaiingprogramma onder een eigen label op voor hun modellen. Maserati volgt die trend om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Bovendien verstevigt zo’n Individual afdeling de toegevoegde waarde van het merk. Klanten van dure speeltjes zoals een Maserati zijn graag te porren voor al die mooie versieringen op hun aangeschafte bolide. Affabriek, en daarom ook nog eens met eigen garantie en service.

Optisch
De verfraaiingen onder het label MC Sport Line moeten de sportieve genen van Maserati’s heden en verleden benadrukken. Grotendeels verantwoordelijk hiervoor is de motorsportafdeling Maserati Corse. Het MC Sport Line pakket voor de GranTursimo S is dan ook afgeleid van de GranTurismo MC Corse Concept, een circuitversie van de GT. Zo is bijvoorbeeld de voorspoilerlip direct afgeleid van de MC Corse. Maar ook de bemoeienis van Maserati Corse bij de spiegels, deurgrepen, klepspoiler en zij-skirts is groot. Forse 20 inch glanszwarte wielen met mooie details als de drietand van Poseidon - het embleem van Maserati - als spaakdesign vullen het exterieur aan. Binnenin omvat de MC Sport Line een uitgebreid assortiment aan prachtige extra’s. Echter kunnen we daarover kort zijn; alles in de ‘standaard’ GranTurismo S is zo’n beetje vervangen door het peperdure materiaal carbonfiber. Het geeft een uiterst race-achtige indruk.

Onderhuids
Het MC Sport Line programma verfraait de GranTurismo niet alleen van buiten en binnen. Ook daaronder heeft het een aantal verbeteringen ondergaan. Een met nog eens 10 mm verlaagd onderstel en stijvere veren tillen de wegligging naar een hoger niveau. Bovendien is het stabiliteitsprogramma van de GranTurismo S aangepast om meer speelruimte te geven aan de bestuurder.

Levering
Begin 2009 zal de MC Sport Line als eerste verkrijgbaar zijn - als pakket of als losse accessoires - voor de Maserati GranTurismo S. Vervolgens is de GranTurismo aan de beurt. In de loop van 2009 zal het zijn weg vinden naar het overige gamma van Maserati.

Gerelateerde artikelen

Gelimiteerde Maserati GranTurismo S

Autonieuws
Gelimiteerde Maserati GranTurismo S
> Artikel lezen

Vertier voor vier in Maserati GranTurismo MC Stradale

Autonieuws
Vertier voor vier in Maserati GranTurismo MC Stradale
> Artikel lezen

Maserati GranTurismo en GranCabrio nogmaals bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Duivelse Maserati MC Stradale van Wheelsandmore

Tuning & styling
Duivelse Maserati MC Stradale van Wheelsandmore
> Artikel lezen

Italiaans kleurenballet: Maserati GranTurismo MC Centennial Edition

Autonieuws
Italiaans kleurenballet: Maserati GranTurismo MC Centennial Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.