Autonieuws

Volkswagen Scirocco Studie R: voorbode van topmodel

Met de Volkswagen Scirocco Studie R heeft Volkswagen een voorproefje gepresenteerd van een sportief topmodel binnen het Scirocco-gamma. Onder de motorkap ligt een 270 pk sterke viercilinder die voor spannende prestaties moet zorgen. Het design is gebaseerd op de Scirocco GT24 racebolide en eind volgend jaar komt er een productiemodel van deze Scirocco Studie R.

  • Sportief topmodel van de Scirocco
  • Visueel gebaseerd op de GT24
  • Schitterende kuipstoelen
  • 270 pk sterke 2.0 TFSI
  • Eind 2009 in productiegedaante leverbaar

In het voorjaar van 2008 verraste Volkswagen ons met een raceversie van de Scirocco. De Scirocco GT24 (video) verscheen aan de start van de 24 uren van de Nürburgring en wist daar meteen de eerste en tweede positie in zijn klasse te veroveren. Wat betreft de straatversies ontbreekt het de Scirocco eigenlijk nog aan een potent exemplaar als deze 325 pk sterke GT24. Maar daar komt eind 2009 verandering in.

Design in lijn met de GT24
Als voorproefje op het topmodel binnen het Scirocco-gamma presenteert Volkswagen deze Scirocco Studie R. De auto deelt visueel veel elementen met de eerder genoemde GT24. Neem de voorkant. Daar zien we drie grote luchtinlaten die de remmen en motor van voldoende koele lucht moeten voorzien. Ook de voorspoilerlip en de motorkap met luchtinlaten dragen bij aan de overeenkomsten. Van opzij zien we 19 inch lichtmetalen wielen en een set zijskirts. Wie de achterkant bekijkt kan niet om de forse achterspoiler heen, maar ook de diffusor en de forse uitlaatpijpen aan weerszijden verraden zijn potentieel.

Sportinterieur
Dat Volkswagen de auto in Bologna heeft gepresenteerd steekt de fabrikant niet onder stoelen of banken. De Italiaanse striping, de rode en groene spiegelkappen en de diverse plaatjes met ‘Bologna 08’ zal menig Italiaan aanspreken. Subtiel zien we dat ook in het interieur terug. De schitterende carbon kuipstoelen die met leer zijn bekleed zijn gestikt met een rood en groen stiksel met daartussen een witte baan. Inderdaad, de Italiaanse driekleur komt ook hierin terug. Verder wordt het interieur overheerst door diverse aluminium details, carbonlook bekleding op de deurpanelen en het dashboard en speciale matten in lijn met de stoelbekleding.

270 pk
Motorisch is de conceptcar voorzien van een 270 pk sterke versie van de 2.0 liter TFSI-motor. De turbomotor is gekoppeld aan een zestraps DSG-automaat en komt hoogstwaarschijnlijk ook in het productiemodel te liggen. De productieversie – die vermoedelijk Scirocco R20T gaat heten – komt eind 2009 op de markt.

Gerelateerde artikelen

Opgefriste Volkswagen Scirocco gepresenteerd

Autonieuws
Opgefriste Volkswagen Scirroco gepresenteerd
> Artikel lezen

Verrassend: toch 2de kans voor Volkswagen Scirocco

Spyshots
Verrassend: toch 2de kans voor Volkswagen Scirocco
> Artikel lezen

Doek valt voor Volkswagen Scirocco in Nederland

Autonieuws
Doek valt voor Volkswagen Scirocco in Nederland
> Artikel lezen

Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend

Autonieuws
Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend
> Artikel lezen

Volkswagen Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80

Autonieuws
Volkswagen Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.