Autonieuws

De nieuwe MINI Cabrio!

MINI maakt zich op voor de zomer van 2009 met de nieuwe MINI Cabrio. Hoewel z´n gedaante geen verrassing meer is, moest de auto nog wel officieel worden onthuld. Dat is nu gebeurd. Dit is de nieuwe MINI Cabrio die vanaf volgend voorjaar in de showrooms staat.

  • Grote gelijkenissen met z´n voorganger
  • Speciale exterieurkleuren
  • Lelijke rolbeugels zijn verdwenen
  • Originele Always-Open-timer
  • Cooper (120 pk) en Cooper S (175 pk)
  • Sterk gereduceerd verbruik

Net als de dichte variant lijkt de MINI Cabrio optisch sterk op zijn voorganger. Uit de technische hoek zijn er wel aan aantal vernieuwingen. De MINI Cabrio is de eerste auto waarbij - via de ‘Always-Open timer’ - afgelezen kan worden hoe lang er in zijn totaliteit open is gereden. MINI grijpt deze gelegenheid graag aan met een oproep aan alle toekomstige rijders: “Wie rijdt er het meeste met het dak opgevouwen?”

Actieve rolbeugel
Tevens nieuw is de actieve rolbeugel die tevoorschijn komt wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld bij een dreigende koprol. Ze bevinden zich achter de hoofdsteunen van de achterbank. Hiermee verdwijnen de (lelijke) permanent zichtbare beugels van de vorige generatie. Een bijkomend voordeel is dat het zicht rondom is verbeterd. MINI belooft dat de uit één stuk vervaardigde rolbeugels nu wel uitstekend bescherming bieden.

15 seconden
De elektrische softtop van de nieuwe MINI Cabrio opent en sluit in vijftien seconden, zelfs tot een maximale snelheid van 30 km/h. Het hele mechaniek is volledig automatisch. Volledig geopend dient het voorste gedeelte van het dak als tonneau cover. En net als zijn voorganger bevat de softtop een geïntegreerd schuifdak dat tot veertig centimeter en bij een maximum snelheid van 120 km/h geopend kan worden. Indien gewenst kan de auto uitgerust worden met een speciale airconditioning. Deze houdt er rekening mee of er open of dicht wordt gereden.

Uitvoeringen
De MINI Cabrio wordt leverbaar als MINI Cooper Cabrio en MINI Cooper S Cabrio. Beide varianten worden aangedreven door de bekende 1.6 liter benzinemotor, al dan niet voorzien van een turbocharger. In de MINI Cooper Cabrio levert de krachtbon 120 pk bij 6.000 tpm, terwijl de turbomotor van de Cooper S Cabrio 175 pk bij 5.500 tpm produceert. Standaard beschikken beide over een handgeschakelde zesversnellingsbak. Tegen een meerprijs kan er voor een zestrapsautomaat gekozen worden.

Optische mogelijkheden
Het interieur is onder meer afgewerkt met hoogglans sierlijsten, chromen instrumenten en met leder beklede sportstoelen. Voor het exterieur is er keuze uit twaalf carrosseriekleuren, waaronder het nieuwe Horizon Blue en Midnight Black. Exclusief voor de MINI Cabrio is de tint Interchange Yellow. De softtop is standaard uitgevoerd in zwart of bruin. Optioneel is de kleur Denim Blue te verkrijgen, die een zilverachtige glans heeft en afgewerkt is met oranje stiknaden van het dak.

Schoner en zuiniger
Het is MINI gelukt de CO2-uitstoot van de nieuwe MINI Cabrio met 23% terug te dringen in vergelijking tot zijn voorganger. Wat brandstofverbruik betreft heeft MINI ook vooruitgang geboekt. De nieuwe Cooper Cabrio heeft voortaan 5,7 liter benzine per 100 km nodig, terwijl de vorige generatie pas genoeg had aan 7,3 liter om honderd kilometer af te leggen. De Cooper S verbruikt 6,4 liter per honderd kilometer, voorheen was dit 8,3 l/100km. Deze cijfers waren te realiseren door verschillende EfficientDynamics technieken van moederbedrijf BMW. De Auto Start/Stop-functie, de schakelindicator,  lage rolweerstandbanden, het Brake Energy Regeneration en de Electric Power Steering dragen allen bij.

Vanaf 28 maart 2009 staat de nieuwe MINI Cabrio bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.