Autonieuws

Prijzen Kia Soul bekend

Kia heeft nu de complete prijslijst van de nieuwe Soul openbaar gemaakt, zo meldt De Telegraaf. De ‘urban crossover’ is leverbaar vanaf € 15.995,-. Er is keuze uit twee motoren: een benzine of een diesel. Beiden leveren 126 pk.

De nieuwe Kia Soul staat vanaf februari 2009 in de showrooms vanaf net geen zestienduizend euro. Er is keuze uit een benzinemotor met 126 pk en 156 Nm of een dieselmotor met eveneens 126 pk en een koppel van 255 Nm. Respectievelijk beschikken de motoren over een B- en een C-milieulabel.

X-factor
Zoals gezegd beginnen de prijzen bij € 15.995,-. Dat is de prijs voor het basismodel X met benzinemotor zonder getint glas en een achterruitwisser. Door het ontbreken van de twee items kan Kia deze psychologische prijsstelling hanteren. Standaard beschikt de goedkoopste uitvoering X nog wel over centrale deurvergrendeling, een radio/CD-speler, zes airbags en 15 inch lichtmetalen wielen. Wie daarbovenop onder meer airconditioning wenst belandt dan alweer hoog in de zestienduizend euro (€ 16.795,- voor de X-pect Cool). De Kia Soul X-tra kost minimaal 18.395 euro en daarvoor krijg je 16 inch wielen, audiobediening op het stuurwiel en roofrails voor terug. Het topmodel X-cutive doet het met 18 inch lichtmetaal en een spoiler bovenop de voorgenoemde zaken van de overige uitvoeringen. De Soul X-cutive kost € 19.695,-.

Prijs Diesel
De Soul diesel is uitsluitend verkrijgbaar in de uitvoering X-pect Cool en kost in combinatie met handgeschakelde handbak 19.995 euro. De prijs van de oliestoker met automaat is nog niet bekend. Een automaat voor de benzinevariant komt er ook, maar dat duurt nog minimaal een half jaar na de marktintroductie van de Soul in februari 2009.

Alle details weten over de ´urban crossover´ Kia Soul weten? Klik hier voor het Soul-dossier.

Gerelateerde artikelen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Eerste technische details elektrische Kia Soul

Autonieuws
Eerste technische details elektrische Kia Soul
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.